Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mire számíthatok? Nagyon félek.

Mire számíthatok? Nagyon félek.

Figyelt kérdés

24 éves lány vagyok, még szűz. Régóta küzdök különböző nőgyógyászati gondokkal, de egyre durvább a helyzet. Múlt héten voltam orvosnál, hüvelyi UH-n, és teljes kivizsgáláson, és a következőket állapította meg:

1. mióma (méhemben jóindulatú daganat)

2. PCOS (mindkét petefészkem tele van sok-sok cisztával, májusban még csak az egyiken volt, akkor azt megműtötték, most megint van, és sokkal több)

3. nem megfelelő állapotú és vérző méhszáj

4. 2008 májusában diagnosztizált hipofízis adenoma (egy külföldi gyógyszert szedek rá, mert a Bromocriptin és a Norprolac nekem súlyos mellékhatásokat csinált)

Nos, a kérdésem az, hogy mire számíthatok?? Mi jön még ezután? Az orvosi vélemények is megoszlanak, én pedig nagyon ideges vagyok, mert ha férjhez megyek, akkor babát szeretnék. Ez pedig talán egyre sürgetőbb, mert ki tudja, hogy meddig tudok szülni. Kétségbe vagyok esve.

Amióta a hipofízis adenomámat diagnosztizálták, mindig újabb és újabb helyen állapítanak meg bennem további jóindulatú daganatokat, amik az adott helyen működészavarokat okoznak.

Hogyan tovább????

2009. szept. 7. 12:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%

Előszöris: borzasztóan sajnálom hogy ilyen borzalmakat kell átélned :( de nem tudok sajnos jót mondani, a PCOS már önmagában MAJDNEM kizárja a fogantatást :( ez nem azt jelenti hogy nem sikerülhet mégis teherbe esned, de a PCOS-os nőknél ez nagyon ritka és kivételes eset :( és ha ez még önmagában nem lenne elég, még ott van a többi probléma is....

Ne legyen igazam de így szerintem az esélyed 0 a szülésre :( de mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, hátha ő biztosabbat tud mondani!

2009. szept. 7. 12:33
 2/16 anonim ***** válasza:
Első válaszolótól kérdezném:Talán lombikmódszerrel sikerülhet Neki?Nem tudom mi az a PCOS,azért vagyok kiváncsi.
2009. szept. 7. 12:38
 3/16 A kérdező kommentje:
Nagyon el vagyok keseredve. Az a helyzet, hogy most el is sírtam magam.
2009. szept. 7. 12:40
 4/16 anonim ***** válasza:
79%

egy barátnőmnek hasonló volt, őt megműtötték, eltávolították a miómákat és leállították gyógyszerekkel a menstruációját egy évre. azaz mesterséges klimaxot idéztek elő, amivel kitisztult a szervezete, aztán újraindították a menzeszt és akkor volt rá fél ée, hogy teherbe essen, persze mesterségesen. nem vagyok doki, lehet, hogy te nem ilyen állapotban vagy, de nála ez volt.

sajnállak és nagyon szurkolok neked!!!!!!!!!

2009. szept. 7. 12:43
 5/16 anonim ***** válasza:
*fél éve - bocs
2009. szept. 7. 12:44
 6/16 anonim ***** válasza:
77%

Azt írnám neked, ne szomorkodj ezek miatt a dolgok miatt. :) Ha ilyen szomorú is a helyzeted egy dolgot még mindig tehetsz, ha még nem tetted volna meg.

Imádkozzál Istenhez és segíteni fog rajtad! Ezt sajnos ma már mindenki lenézi, pedig ha igazán elhiszed a Biblia szavait, valóban csoda történhet veled! Rajtad áll, ha már mindent megpróbáltál mit veszthetnél egy kis szívbéli imádkozással? Az Isten teremtett minden embert! :)

"Ímé, én az Úr, Istene vagyok minden testnek, vajjon van-é valami lehetetlen nékem?" (Jer 32,27)

"Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges." (Mt 19,26)

Jó egészséget kívánok neked!

2009. szept. 7. 12:46
 7/16 anonim ***** válasza:

Szia. Nem tudok sokkal többet mondani, mint az első, sajnos. Nagyon sajnálom!

Én úgy gondolom, hogy minden gondnak a hipofízis adenomád a forrása. Mekkora? A gyógyszerek hatnak rendesen? Azt kellene kezelni először, a lehető leggyorsabban...

Kitartás!

2009. szept. 7. 12:47
 8/16 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Igen azért írtam hogy az orvossal azért mindenképpen beszéljen, mert nem vagyok benne biztos hogy a lombik módszer sem működik ilyenkor.

A PCOS egy elég csúnya dolog, képzelj el egy labdát, ami tele van gümőkkel. Itt egy kép róla:

[link]

Látod, tele van ilyen csúnya dudorokkal. Ezekkel az a baj hogy hiába műtik le őket, mindenképpen visszajönnek, sőt, a műtét miatt gyakran a sokszorosa :(

2009. szept. 7. 13:11
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Én is úgy gondolom, hogy az adenoma az egésznek a forrása, de ebben megoszlanak az orvosi vélemények. A barátnőnek kitartás! Köszönök minden választ, de valóban, az imán kívül sok reményem nincs.
2009. szept. 7. 14:00
 10/16 anonim ***** válasza:

sajnálom, hogy ilyen szomorú a helyzeted!

drukkolok, hogy az orvosok tudjanak segíteni Neked!

az imádkozás meg nem fog megártani. legalább lesz hova menekülnöd, ha érted mire gondolok.

amúgy minden rosszban van vmi jó, még ha nagyon kevéske akkor is. szóval ha nem lehetne babád, ami borzalom egy nő számára, akkor is ott az örökbefogadás. ebben a helyzetben az a jó, hogy egy árva gyermeknek szeretet biztosíthatsz és még gyermeked is lesz! tudom, hogy az nem ugyanaz...de ha nem lehet babád akkor ez is jó megoldás.

nagyon nagyon drukkolok és kitartás az élethez!

2009. szept. 7. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!