Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nőgyógyászati kisműtét-LEEP-mé...

Nőgyógyászati kisműtét-LEEP-méhszájplasztika-konizáció, ki, hogy ismeri! Szerdán egy ilyen műtét vár rám! Mire számíthatok? Milyen ez a műtét? Mennyire fájdalmas? Nagyon félek tőle.!

Figyelt kérdés
Tudom, hogy már volt, aki ezzel kapcsolatban tett fel már kérdést, de én frissebb válaszokat, tapasztalatokat szeretnék olvasni erről! Segítsetek! Nagyon nem bírom a fájdalmat, mennyire fáj? Bár elvileg altatnak, akkor elvileg úgysem érzem, de akkor is..Mi a műtét menete? És utána hogy érzi az ember magát? Mennyi ideig fog vérezgetni? Milyenek a műtét utáni első citológiai tapasztalataitok? Újra P1, P2? Sorozatosan P3+HPV miatt műtenek, bár a doki szerint nem kell aggódnom, nem hiszi, hogy rákos sejtek lennének, de a műtét kell ahhoz, h megnyugodjunk, meg persze meg is gyógyulhatok ezzel.
2010. jan. 8. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék, mert sajnos rám is vár ilyen műtét... :(
2010. jan. 8. 13:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem volt. Nem fáj. Vérzés sem vészes. A műtét után egy kicsit égő érzés volt bent, de még csak fájdalomnak se nevezném, inkább csak kicsit kellemetlennek.

Ne aggódj! Nem lesz gond!

Én utána rendbe jöttem. A citológiám is rendbe jött. Kicsit sűrűbben kell rákszűrésre mennem, mint az átlag, (amit nem is bánok) de más nehézsége számomra nem volt. Sőt, utána pár évvel még kihordtam kétszer is 4 kiló feletti babákat.

A műtét menetét szerintem a dokitól kérdezd. Erre én nemigen tudok válaszolni, hisz altatásban voltam. :-) Annyira emléxem, hogy rövid volt.

2010. jan. 11. 00:11
 3/5 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!

Megnyugtattál...!:-)

2010. jan. 11. 16:25
 4/5 anonim válasza:
100%

Szia!

Gondolom a kérdés feltevése óta már túl is vagy a műtéten, csak azért írok mégis, hátha valaki mást is érdekel ezzel kapcsolatos élmény.

Szóval nekem a rendes éves rákszűrésem eredménye CIN II. lett, így a konizációs műtétet javasolta az orvosom. Ez egy kúp alakú metszés, hogy a méhcsatornából is lehessen szövetmintát venni, a szövettani vizsgálathoz.

Magától a műtéttől rettentően féltem, hiába olvastam a neten mindenkitől, hogy "nem kell aggódni", meg hogy "nem vészes", ez akkor is egy műtét.

Az egész úgy zajlott, h előtte való este már nem ehettem, éjféltől pedig inni sem lehetett (ennek pont az a lényege, hogy ne legyél majd rosszul, ha felébredsz). Reggel vérvétel, megállapították a vércsoportomat stb. A riogatások ellenére nekem nem csináltak sem beöntést, nem volt katéteremse semmilyen cső nem lógott ki belőle sehol. Az én műtétemet altatásban végezték, de ez sem a szokványos altatógázas izé, hanem intravénásan kaptam egy szurit( ez nem fáj jobban, mint egy vérvétel), és oxigénmaszkot raktak a számra, h lélegezzek mélyeket( kettőre emlékszem, és utána már aludtam is).A műtét úgy 6-7 percig tartott, 10 perc múlva már a szobában voltam, és magamnál voltam. Felkelnem kb. 1 óra mulva lehetett, de nem volt se hányingerem, se semmilyen rossz közérzetem. Nem éreztem semmilyen fájdalmat. Szobatársam mondta, h neki görcsöl a hasa, mint egy menstruációnál, de nekem még annyi sem volt. Aznap és másnap nem konkrét vérzés, hanem valami barnás színű trutyi folyt belőlem, utána még az is megszűnt. Harmadik nap reggel megvizsgált a doki, és haza is jöhettem. A szövettanra 3 hetet kell várni. 6 hétig nincs szex, se kádban fürdés, de dolgozni 10 nap betegszabi után engedett a doki.Addig sok pihi.

Remélem, tudtam segíteni.

2010. márc. 5. 10:40
 5/5 anonim válasza:
100%
Azt még elfelejtettem írni, hogy nekem olyan módszerrel csinálták, hogy nem volt konkrét vágás meg varrás, hanem ezzel a bizonyos lézerhez hasonló eljárással, tulajdonképpen "elégetik" az ereket, nincs vérzés, nincs varrat, nem kellett csövet dugni a sebbe stb.
2010. márc. 5. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!