Adhatok vért, ha közben megvan?
"Elvileg a Vöröskereszt vérbankjai tele vannak.. Minek adsz vért? Jobb lesz neked?"
Ezt hogy érted? Én mindig az ellenkezőjét hallom. Vagy valami összeesküvés? :)
Nincs összeesküvés, szimplán (bakker) úgy adnak az emberek vért, hogy akár éppen nincs is hiány. Hol van erről egy hivatalos oldal? Most ha össze-vissza tájékoztatják az embereket, akkor meg nincs igazság, akkor lehet a véradóknak van igazuk, lehet nekem.. de miért közölnék le azt, hogy nincs vérhiány?
Én idén egy neves napilap miatt kezdtem foglalkozni a véradással, mert újságban is benne volt, hogy szerencsére jelenleg nincs nagy szükség.
Akkor mit csinálnak sok-sok vérrel? Szerintetek mondjuk euróban, mennyit érhet egy egység emberi vér egy gyógyszercégnek?
Ausztriában a plazmaadókat nem kicsit meg is fizetik.. itthon ingyen folyik be nem kevés vér, itt még összeesküvést sem kell keresni, szimplán megéri és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!