Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi tegyek, hogy ne ázzak át?

Mi tegyek, hogy ne ázzak át?

Figyelt kérdés
Ma reggel megjött, és holnap suli, mit tehetnék, hogy nehogy átázzak? :S Közepes erősségű a mensim. Egész napra egy mini tampon és egészségügyi betét elég lenne? Reggel 6-órától kb 13-ig? :S ÉS mégegy dolog, van itthol always egészségügyi betét, 4 fix szárnnyal, de a betét olyan vékony fajta, de a "cseppek" száma ugyanannyi rajta mint a vastagabb betéten. Attól az is ugyan olyan nedszívó képességű? Köszönöm előre is a válaszokat. :)
2009. szept. 6. 12:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A mini nekem már 16 évesen kevés volt, nem olyan a nedvszívó képessége, használj normált, és egy tisztasági betétet a bugyidra. És ha hatkor rakod fel a tampit, 9 körül menj cserélni, majd még 1 kor is. Így tuti nem ázol át és 4 óránként amúgy is egészségügyi okokból ajánlatos cserélni a tampont.

27/N

2009. szept. 6. 12:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem betét vastagságától függ a nedvszívó képessége. Az Allways szerintem a legjobb ebből a szempontból, nekem még soha nem okozott csalódást.
2009. szept. 6. 12:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat. :)
2009. szept. 6. 12:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

1 normál tampon sem elég ennyi időre, mini végképp nem! Cserélni kell de nemcsak az átázás miatt, hanem a baktériumok miatt is, ronda betegségeket lehet kapni a sokáig bent hagyott tamponoktól!

Egy tisztasági betét így elég lesz, ha min. egyszer (10 körül) kicseréled a normál tampont. Ha minit használsz akkor 2x cserélj.

2009. szept. 6. 12:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
ne tisztaságit, hanem eüset használj. egy vastag betétet (a 4 szárnyas is nagyon jó, egész szélességében eloszlik a vér) és egy normál vagy nagyobb tampont. Amikor a tampon megtelt, kiveszed és ott a betét. Vagy kiveszed és utána beraksz egy másikat. Ha megtelt, még mindig ott van a betét!
2009. szept. 6. 12:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen, egészségügyit fogok, nehogy órán érjen meglepetés, hogy megtellik vagy valami. :) Köszönöm a válaszokat. Volt már olyan, hogy annyi időre elég volt a mini+e.ü. betét, valamikor pedig csak egy eü betét, mikor hogy...változó =/ sajnos :S
2009. szept. 6. 12:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

ez a tisztasági betét teljesen felesleges, ha az ember olyan tampont vesz, ami számára a legmegfelelőbb. sokféle van, egy méretűn belül több is, és bizony kikell próbálni őket h rágyere h melyik a legjobb neked.

azmeg h szüzek és tinik csak minit használhatnak, ezsem feltétlen igaz. aki már jóideje minit használ, az nyugodtan áttérhet a kékre, nagyobb védelmet nyújt, és nemlesz tőle nem szűz.

én minit kb 2 hétig hazsnáltam, mert semmire nemvolt elég, óránként cserélhettem, majd áttértem rögtön a kékre, abbólis többfélét kipróbáltam, mígnem megtaláltam amelyik bevált, majd elkezdtem sárgát használni, az a műanyaghatású borítása nekem 5 perc után átázik, de a sima csavart bordájú eccerű pamut borítású sokáig elég, pedig nekemsem csak 3 csepp a vérzésem

2009. szept. 6. 13:22
 8/9 anonim ***** válasza:
én egy nagyobb vattadarabot szoktam berakni illetve rá a vastag betétet.. igy abszolut lehetetlen hogy átázzak..próbáld ki:)
2009. szept. 7. 21:49
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat =) Azt csináltam, hogy betettem egy mini tampon-t és egy e.ü-i betétet, a 4 fix szárnyast. mivel hétfő volt a 2. nap, gondolttam, h. még erős lesz... és volt olyan, h. a suliban a 6. órának vége volt, mintha átáztam volna. rohanok a wc-re, és mitlátok, a betét nem is véres. Húh megijedtem :S Szval nkem kibírja egy mini tampon, az 1. 2. napokban. :) A válaszokat mégegyszer köszönöm. :) jajj és akkor a korom: 14 :D
2009. szept. 8. 18:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!