Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen vizsgálatok vannak...

Milyen vizsgálatok vannak iskolában, mennyire kell levetkőzni, elég ha bennt a rendelőben veszük le a polónk? Egyenként vizsgálnak? Mi lehet a legdurvább vizsgálat?

Figyelt kérdés
2013. febr. 8. 19:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

14/L voltam mostanába pár fórumon és valójába azt írták hogy egy vizsgálatra sem kötelezhetnek és nem vonhatnak felelősségre 14 éves kortól,14 éves kor előtt meg a szülő nyilatkozhat,de ha egy vizsgálathoz nem adod engedélyed nem érhetnek hozzád és akkor sem lesz következménye,magyarul jól átverik a szülőket,meg a tanulókat is.De a szülők és a diákok is jobban tennék ha utána néznének mik vannak jogilag rögzíve ebben a témában.

Ha meg valakinek nem jön meg a mensije lehet későnérő,ami mint írtam 16 éves korig elfogadott és ott is előszőr vérvizsgálatra küldik a lányt,nem nyúlka piszka megy rögtön.Aztán azért levetettni bugyit hogy van szőrzet vagy nincs butaság,mert szinte mindenki szőrtelenít és a későnéréshez az is hozzátartozhat,hogy valakinek még nincs szőrzete,vagy melle.

2013. febr. 10. 17:31
 12/16 anonim ***** válasza:

nem nyúlnak be! csak le kell feküdni az ágyra,le kell tolni a bugyit és az orvos kicsit széthúzza a szeméremajkakat.

de úgy látszik nem figyeltél,hogy mit írtam pontosan,mert CSAk azoknál csinálják ezt,akinek még nem jött meg. DE! A VIZSGÁLAT ELŐTT KÜLDENEK EGY PAPÍRT,HOGY HOZZÁJÁRUL-E A SZÜLŐ A DOLOGHOZ. így érthető?

14L

2013. febr. 10. 18:10
 13/16 A kérdező kommentje:

14/L!ezt nem írtad hogy küldenek papírt a szülőknek,de továbbra sem tartom normálisnak azt a szülőt aki ezet a vizsgáltot az iskolaorvos által végezteti el,a gyereke megkérdezése nélkül ,aztán meg a hüvely vizsgálata az mást jelent,amit leírtál az más,azzal csak a szeméremajkakat tudja megnézni,ki van fejlődve,mennyire fejlett,meg a csiklót tudja megnézni,de ezzel nem lehet megállapítani hogy mért nincs még vérzése.Normális szülő biztos nem engedi meg.Volt szülő aki mégis aláírta a papírt és ennek kitette a gyerekét?

De elvileg a fiúk vizsgálatához is szülői engedélyt kellene kérniük szerintem ez lenne a elfogadható eljárás.Nem tartom elfogadhatónak hogy szülői engedély nélkül a gyereke nemiszervét vizsgálgassák.

2013. febr. 10. 18:25
 14/16 anonim ***** válasza:
nálunk nem volt semmiféle nyilatkozat, mégis megvizsgáltak tetőtől talpig, igen, a heréket is alaposan, meg a bőrt is hátrahúzta az orvos. Szerintem ez is egy alapos orvosi vizsgálat része, igaz, egyesével voltunk bent. A lányoknak bugyira kellett vetkőzni, mindenkinek volt mellvizsgálat és a szeméremajkakat is megnézték.
2013. márc. 8. 23:15
 15/16 A kérdező kommentje:
Szerintem ez elég gáz és nem szabadna természetesnek venni,hogy bárkivel bármit megcsinálhassanak,nagyon sokuknak ez igen is sértő,sokan is panaszkondnak hasonló fórumokon,itt merik csak leírni a valódi véleményük.Szerintem ez akármire is hivatkozunk már igen durva.Akárhogyan is vesszük ez végülis teljesen meztelen vizsgálatot jelent,hisz a végén minden ruha lekerül és ez jog sértő is egyben,mert van előírás hogy minden vizsgálathoz csak a szükséges mértékig kell levetkőzni,tehát nem kell azonnal melltartó nélkül egy lánynak bemennie,és úgy végig csinálni bármit is,mert egy magasság,vagy súly méréshez sem kell meztelenre vetkőzni.Gáz,hogy senki nem tesz semmit.
2013. márc. 15. 18:38
 16/16 A kérdező kommentje:
Az alapossághoz az is hozzátartozna,hogy tisztában legyenek a fiatalok,a szülők hogy van beleszólásuk a vizsgálatokba és azok elhagyásába,vagy mással való elvégeztetésébe,valamint hogy abban is alapos,hogy ne vetkőztessen fölöslegesen le senkit meztelenre,tehát szem,magasság,súly,vérnyomás méréshez nem kell eleve meztelenre vetkőzni.Alaposság azt is jelenti,hogy arra törekednek a fiatal tisztába legyen mindennel és minnél kevésébbé legyen egy vizsgálat kellemetlen,megalázó érzést keltő,amit jócskán elhagytak itt is.Hányadikasok vagytok,vagy voltatok ekkor?
2013. márc. 15. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!