Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nomálisnak tartjáktól, nem...

Nomálisnak tartjáktól, nem tartjától túlzásnak amikor iskolákban arról hallottok, hogy az intim testrészeiket vizsgálgatják a diákoknak? (Lejebb)

Figyelt kérdés

KOrábban nem volt ez bevett szokás,én ismerettségemből senki nem találkozott vele,mint válaszomból kiderül én nem tartom annak,nem tartom helyén valónak,arról nem is beszélve amikor leírták sokan hogy ezt milyen illetlenül végzik.Kortól függetlenül bárkinek lehet bármi baja,de ez biztos hogy nem jó megoldás,mert ez alapján mindenhová bevezethetnék.

Mi a véleményetek amikor szókimondó mondon leírják a fiatalok,diákok kivel mi történt,mit érzet?Normális ez szerintetek,nem túlzás már?

2013. febr. 2. 14:40
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Az bíztos,ahol fel kellene kapnunk a fejünk,hogy hé ez valahogy nincs jól,azt nem veszik észre,de ami apró kis csekély dolog,azon meg lovagolnak.

Már csak abba gondoljunk bele az én ismerettségembe nem volt az ilyen vizsgálat bevett szokás és nem volt betegebb generáció egyáltalán,ahogy akkor is "diákként" úgy gondoltam volna valami nincs jól ilyen vizsgálatnál.Mivel jártam nem egy suliba és nem végeztek ilyen vizsgálatokat így nem tartom most sem normálisnak ezt.

Az iskolaorvosoknak azt kell megállapítaniuk nincs fertőző betegsége a gyereknek,fizikailag,szellemileg alkalmas az iskolához stb,nem a nemi jellegeket kell nézegetnie,annak semmi köze alkamas valaki az iskolához vagy sem.Munkahelyünkön is az alkalmassági vizsgálat azt célozza eltudod a munakahelyed látni vagy sem,diáknál meg az iskola a munkahely akárhogyan is veszük.

2013. febr. 3. 16:15
 12/22 anonim ***** válasza:

off:Sajnos nekem halt meg osztálytársam 21 évesen, mert a mi egészséges generációnkat nem vizsgálgatták. Nem is volt iskolaorvosunk. Őt pár vérsnyomásmérés megmenthette volna.

Amúgy az iskolaorvosnak -elvileg- meg kellene ítélnie a serdülés harmónikus előrehaladását. Meg kellene tekintenie a külső nemi szerveket. Itt akár látásra felfedezhet mellékvese, petefészek, here hormonzavarára utaló jeleket.

Sőt idős becsületes helyettes doktorbácsim talált 14 éves fiút kétoldali le nem szállt herével! (a fiú szüleinek és az őt pelenkás korától ismerő háziorvosának nem kis szégyenére)

Magam tapintatból nem vizsgálom ezt, a többség lelki nyugalmáért vállalva, hogy elnézhetek ritka kórképeket, ami viszont a kevés érintettel szemben nem tisztességes. Ezt igyekszem a máshol fellelhető jelek körültekintő számbavételével mérsékelni, és minden kicsit gyanús esetet urológushoz/nőgyógyászhoz küldeni. Csak remélhetem, hogy nem hibázok.

egy nőnemű iskolaorvos

2013. febr. 8. 20:06
 13/22 A kérdező kommentje:
az Ön válasza azért tetszet mert azt írta tapintatból,tehát én korrektnek tartom ha adva van egy vizsgálatra a lehetőség,és van lehetőség kérdezni is,így választ kapni,de nem gondolja azt egy orvos,hogy kérdezés nélkül kezdje megvizsgálni a gyerekek nemiszervét és kellemetlen valakit megalázó helyzetbe hozni,mert ebben a korban szégyenlősek a gyerekek.Gondolom akkor arra is figyel hogy a gyerekeket egyenként vizsgálja meg,ne más előtt.A legtöbb orvos elfelejti hogy a fiatalok,felnőttek is csak úgy megjegyezném szégyenlősek és sok egymás előtt szeretné a gyereket megvizsgálni,gyorsabb lezajlás miatt,nem foglalkozva azzal hogy a gyerek még alsóneműbe se szeretne mások előtt,osztálytársak előtt lenni.Sok lány még a melltartóját sem veszi le szívesen,női orvos előtt is kényelmetlen számukra,férfi orvos előtt meg egyenlesen zavarba ejtő lenne,és ha az alsójukat is le kellene venni az nagyon megalázó érzés lenne.Nem szabad a gyerek megkérdezése nélkül,vagy magyarázat nélkül az alsóneműjüket levetetni velük.Sok mindenre nem figyelnek oda.
2013. febr. 8. 20:13
 14/22 anonim ***** válasza:
nekem volt olyan 7. osztályban...bugyira levetkőzni egy idősebb férfi előtt, akinek kicsit be is keleltt pucsítani :S de semmit nem tudott megállapítani, nem volt értelme az egész vizsgálatnak, csak nekünk volt kellemetlen -.-
2013. febr. 8. 21:44
 15/22 anonim ***** válasza:
62%
Szomorú, hogy ilyen is előfordulhat, és sajnálatos, hogy nem szóltatok a szüleiteknek.
2013. febr. 9. 07:41
 16/22 anonim ***** válasza:
62%

kedves 12.

"Sajnos nekem halt meg osztálytársam 21 évesen, mert a mi egészséges generációnkat nem vizsgálgatták. Nem is volt iskolaorvosunk."

Nagyon sajnálom hogy ilyen megtörténhetett, de nem tudom hova járhattál iskolába, mert 1957-től mindenhol volt "kötelező" éves orvosi vizsgálat!

2013. febr. 9. 07:44
 17/22 A kérdező kommentje:
Az évenkénti vizsgálatot hagyjuk mert nem minden évben van orvosi vizsgálat iskolákban,van előírás,hogy általánostól középiskoláig melyik évfolyamban mit kell nézni és középsuliba van ahol 2 évente van vizsgálat,általánosban meg nekünk elsőben hajtetűt,meg körmöt nézett a védőnő,és első osztály előtt kellett menni a gyerekdokihoz aki leméregetett,,meg súlyt nézet,városi suli volt.Felsőbe meg minden évben volt általánosban orvosi vizsgálat,de a papíromon nincs semmi feltüntetve amit kiadtak csak az első oszály és az 5.- osztályba mért magasság és súly,hova írták akkor a többit.Középsuliba nálunk is 2 évente volt vizsgálat.A fogorvos meg semmit nem íratattott be ha rossz volt a gyerek foga,szerinted egy 11 éves majd szólni fog a szülőnek amikor úgy fél a fogdokitól.
2013. febr. 10. 17:35
 18/22 A kérdező kommentje:
Sajnálom hogy meghalt az osztálytársad de lehet az iskolaorvosi vizsgálaton sem derült volna fény a betegségére,apu barátja tüdőrákos volt és nem mutattak ki a tüdőszűrésen már csak akkor lehetett látni amikor nagy volt a baj,olyan elavult volt a gép,pedig minden évben járt szűrésre.Anyumnál meg az orvos a spirált nem szedte le rendesen,fennt felejtett egy jó darabot és az volt a szerncséje hogy erősen elkezdett vérezni fél után,de beágyazodott a spirálja és kaparás lett a végén.Van hogy szűréssel sem tudod kikerülni a betegséget,itt olvastam és milyen igaz,hogy csontrákot hogyan szűrőd ki.Részvétem,nem tudom mi volt a betegsége,de van olyan amire nem is gondolnánk,kicsit fiatalon itt vagy ott fáj,ki gondolna rákra,daganatra és ha el ismész orvoshoz van hogy az sem küld megfelelő helyre csak felír valamit,csak ha erőszakos vagy akkor kezd küldözgetni ide-oda,a barátnőmék tágabb családjába gyomor beteg volt egy kisgyerek,hol hasmenés,hol székrekedés(11 éves volt kb)és csak azt mondták ne egyen ezt-azt,amikor baj volt,a szülőknek támadóan kellett fellépni,hogy a széklet mintánál ne álljanak le,aztán kiderült hogy elég sok mindenre allergiás,laktózós is,meg a liszttel is van valami gondja,csokival is vigyáznia kell,ki lehet nőni ha időben elcsípik,most 14 és sokat javult.
2013. febr. 10. 17:43
 19/22 anonim ***** válasza:

Ő meg azért mérges, mert nem vizsgálták:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__3..

2013. febr. 12. 20:24
 20/22 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam hogy teljesen el kell törölni,betíltani az intim testrészek vizsgálatát,hanem fiatalkorú esetében szülői döntés legyen,nagykorú meg maga dönthessen részt vesz vagy sem,ne legyen férevezetés,legyen teljes körű tájékoztatás,hogy tudják a részvétel nem kötelező,és diszkrét vizsgálat minden esetben.

Tapasztalaból írom,hogy minden orvos elronthat,felszínesen vizsgálhat meg bárkit.Anyám spirálják ment levetettni a nőgyógyászához amiből egy pici darabot valahogy ott hagyott az orvosa és szépen műtét lett a végéből,erős vérzés,görcsök stb,nagynénémnél meg varrat darabot nem szedtek ki és ettől volt komoly hasi fájdalma,valami erős kenőcsőt kapott de ha nem segített volna a felszívódásba akkor műtét lett volna ott is stb.Van bőven amit még tudnék írni.

2013. febr. 16. 19:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!