Nomálisnak tartjáktól, nem tartjától túlzásnak amikor iskolákban arról hallottok, hogy az intim testrészeiket vizsgálgatják a diákoknak? (Lejebb)
KOrábban nem volt ez bevett szokás,én ismerettségemből senki nem találkozott vele,mint válaszomból kiderül én nem tartom annak,nem tartom helyén valónak,arról nem is beszélve amikor leírták sokan hogy ezt milyen illetlenül végzik.Kortól függetlenül bárkinek lehet bármi baja,de ez biztos hogy nem jó megoldás,mert ez alapján mindenhová bevezethetnék.
Mi a véleményetek amikor szókimondó mondon leírják a fiatalok,diákok kivel mi történt,mit érzet?Normális ez szerintetek,nem túlzás már?
Az bíztos,ahol fel kellene kapnunk a fejünk,hogy hé ez valahogy nincs jól,azt nem veszik észre,de ami apró kis csekély dolog,azon meg lovagolnak.
Már csak abba gondoljunk bele az én ismerettségembe nem volt az ilyen vizsgálat bevett szokás és nem volt betegebb generáció egyáltalán,ahogy akkor is "diákként" úgy gondoltam volna valami nincs jól ilyen vizsgálatnál.Mivel jártam nem egy suliba és nem végeztek ilyen vizsgálatokat így nem tartom most sem normálisnak ezt.
Az iskolaorvosoknak azt kell megállapítaniuk nincs fertőző betegsége a gyereknek,fizikailag,szellemileg alkalmas az iskolához stb,nem a nemi jellegeket kell nézegetnie,annak semmi köze alkamas valaki az iskolához vagy sem.Munkahelyünkön is az alkalmassági vizsgálat azt célozza eltudod a munakahelyed látni vagy sem,diáknál meg az iskola a munkahely akárhogyan is veszük.
off:Sajnos nekem halt meg osztálytársam 21 évesen, mert a mi egészséges generációnkat nem vizsgálgatták. Nem is volt iskolaorvosunk. Őt pár vérsnyomásmérés megmenthette volna.
Amúgy az iskolaorvosnak -elvileg- meg kellene ítélnie a serdülés harmónikus előrehaladását. Meg kellene tekintenie a külső nemi szerveket. Itt akár látásra felfedezhet mellékvese, petefészek, here hormonzavarára utaló jeleket.
Sőt idős becsületes helyettes doktorbácsim talált 14 éves fiút kétoldali le nem szállt herével! (a fiú szüleinek és az őt pelenkás korától ismerő háziorvosának nem kis szégyenére)
Magam tapintatból nem vizsgálom ezt, a többség lelki nyugalmáért vállalva, hogy elnézhetek ritka kórképeket, ami viszont a kevés érintettel szemben nem tisztességes. Ezt igyekszem a máshol fellelhető jelek körültekintő számbavételével mérsékelni, és minden kicsit gyanús esetet urológushoz/nőgyógyászhoz küldeni. Csak remélhetem, hogy nem hibázok.
egy nőnemű iskolaorvos
kedves 12.
"Sajnos nekem halt meg osztálytársam 21 évesen, mert a mi egészséges generációnkat nem vizsgálgatták. Nem is volt iskolaorvosunk."
Nagyon sajnálom hogy ilyen megtörténhetett, de nem tudom hova járhattál iskolába, mert 1957-től mindenhol volt "kötelező" éves orvosi vizsgálat!
Ő meg azért mérges, mert nem vizsgálták:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__3..
Nem azt mondtam hogy teljesen el kell törölni,betíltani az intim testrészek vizsgálatát,hanem fiatalkorú esetében szülői döntés legyen,nagykorú meg maga dönthessen részt vesz vagy sem,ne legyen férevezetés,legyen teljes körű tájékoztatás,hogy tudják a részvétel nem kötelező,és diszkrét vizsgálat minden esetben.
Tapasztalaból írom,hogy minden orvos elronthat,felszínesen vizsgálhat meg bárkit.Anyám spirálják ment levetettni a nőgyógyászához amiből egy pici darabot valahogy ott hagyott az orvosa és szépen műtét lett a végéből,erős vérzés,görcsök stb,nagynénémnél meg varrat darabot nem szedtek ki és ettől volt komoly hasi fájdalma,valami erős kenőcsőt kapott de ha nem segített volna a felszívódásba akkor műtét lett volna ott is stb.Van bőven amit még tudnék írni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!