Terhesség, Petefészekrák? Ciszta?
Figyelt kérdés
utolsó menstruációm két hete ért véget. Párommal nem akarunk gyereket, védekezünk minden alkalommal óvszerrel. Mégis most szúró érzést érzek oldalt a hasamnál és úgy érzem kicsit híztam is. Ráadásul olyat is érzek mintha meg akarna jönni de még nem időszerű. Plusz néha nagyon sok hüvelyváladékom van. viszont az is igaz, hogy hónapok óta menstruációnál nagyon görcsöl jobb oldal, meg van hogy a ciklus közepén is szokott. múlt héten egész héten csak aludtam, pedig ilyen még nem volt. anno kitapintható volt valami z alhasamban, de elmúlt. orvoshoz nem igazán szeretnék menni, mert traumának élném meg, hogy idegen turkál bennem korábbi erőszakos élményeim miatt. Nem hiszem hogy terhes lehetnék, ha igen akkor az "csoda" - szerintetek mi lehet?2013. jan. 27. 13:31
1/19 anonim válasza:
szerintem sem vagy terhes de csinálj egy tesztet hogy megnyugodj. viszont ha tetszik ha nem orvoshoz kell menni, ha szurkál a petefészked az sok dolog lehet ciszta vagy bármi. tudom, hogy kellemetlen de akkor is muszáj.
2/19 anonim válasza:
Nézd, értem, hogy így nem szívesen akarsz elmenni orvoshoz, de a hangsúly azon van, hogy KELL. Nem érzed jól magad, ne halogasd tovább és szenvedj. Ha most nem mész el egyszer tényleg megbetegedhetsz, ami valószínűbb, hogy terhes leszel, ezt nem lehet kikerülni. Ismerősön keresztül keress orvost, akiben megbízol, ha az neked kényelmesebb keress külön nőt és tájékoztasd, hogy miért kényelmetlen ez neked.
3/19 anonim válasza:
minenképp orvoshoz menj!
én tegnap hasonló tünetekkel mentem dokihoz, szerencsére csak ovulációs fájdalpm
4/19 anonim válasza:
Első lépésként a háziorvosod elküldhet egy laborra és egy hasi UH-ra bár sokkal pontosabb vizsgálati eredményt ad a petefészkek állapotáról a hüvelyi UH / nekem eddig 3x volt/. Ezt követően azért persze el kellene menni nőgyógyászhoz is / hüvelyi UH-t ő végzi/. Petefészek ciszta lehet, de az sem gyógyul meg a reménykedéstől vagy ráolvasástól viszont idővel kialakulhat benne rákos sejt, ha olyan tipusú a ciszta. Bizonyos betegségeknél van időkorlát, amikor tud segíteni az orvos, utána pedig nem.
5/19 anonim válasza:
Nézd, semmi nem kötelező. De egy egyszerű hasi tapintással egy orvos már megérzi a terhességet. Úgy is, hogy közben nem kell beléd nyúlnia. Illetve a hasi ultrahang sem olyan, amihez le kell vetkőznöd, vagy ilyesmi, de sokat meg tud mutatni.
6/19 anonim válasza:
nem értem az ilyen kérdéseket, embereket.Inkább idegeskednek napokig, minthogy orvoshoz mennének.
7/19 A kérdező kommentje:
félreértettél. nem idegeskedek. ha meghalok valami szartól az nem baj, csak terhes ne legyek, de az meg nem is lehetek, csak fene tudja miért az az első gondolata az embernek. régen mikor még nem éltem nemi életet, akkor is a terhesség volt az első ami ilyenkor eszembe jutott, hiába volt tök lehetetlen.
2013. jan. 27. 14:01
8/19 anonim válasza:
nem tudom, mi emberek miért vagyunk mi ilyenek, én dettó félek a terhességtől, pedig nem élek nemi életet, de tegnap anyummal mégis elmentem az ügyeletre, teljesen abban a hitben voltam, hogy terhes vagyok
9/19 anonim válasza:
Hú ez döbbenet: " ha meghalok valami szartól az nem baj, csak terhes ne legyek"
Te ennyire semmibe veszed magad???
Ami szerintem nem igaz, mer a kiírt kérdésedben viszont nagyon precízen leírtad a megfigyeléseidet. Ez valami kettősség és hárítás. Lehet, hogy Te érted, én nem, de nem is nekem kell.
/4-és válaszoló vagyok /
10/19 A kérdező kommentje:
4-es :a megfigyeléseim általában precízek, ez nem jelent semmit. nem nézem magam semmibe, csak nem vagyok megszállva azzal, hogy nekem minden áron élnem kell, és nem igazán izgat, hogy meddig élek. (korábban öngy. akartam lenni, de már nem akarok, - ettől függetlenül nem izgat hogyha meghalnék.)Utolsó előtti: köszönöm :). ez lehet olyan női élmény sok embernél?
2013. jan. 27. 14:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!