Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lesz a tejjel a mellben? 19/l

Mi lesz a tejjel a mellben? 19/l

Figyelt kérdés
Olvastam azokról a csengőhangokról amik hajnövesztő hatásúak, segitenek leszokni a dohányzásról és a legérdekesebb h növelik a mellet. Utobbiról bövebben utána néztem és megtudtam hogy azzal nő a mell hogy a kisbaba sirásának egy alacsony frekvenciája beinditja az anyaösztönt és anyatej lesz a mellben. De az a kérdésem h mi lesz a tejjel?! nem lesz benne örökre! be is gyulladhat.

#anyatej #mellnövesztő csengőhang
2013. jan. 26. 16:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
44%

Sziasztok! Na ez tenyleg nem igaz. Ami valós, hogyha már anya leszel, akkor szülés után (vagy mar elotte kicsivel)beindul a tejelválasztás és valóban a baba sírása egy idő után beindítja a tejleadó reflexet, azaz az anya mellebol csepegni, folyni kezd a tej. De ennek azert az az elozmenye, hogy a kisbaba sir anya mellre.teszi baba szopik beindul a tejleadas, muvel sokszor szopik a kisbaba es foleg (ha szerencses az eset) akkor sir, amikor ehes es cici kell neki, ezert egy idő utan az anyaban ez reflexszeru reakciot valt ki...azaz sir es mar beindul a teje. vagy van, hogy csak a szoptatasra gondol es latja a babajat es szinten csopogni kezd a teje (de mar eleve van teje!!!:-))

Viszont ha szeretnel egy szep legendát olvasni, ahol a tortenetben egy nonek valoban elindul a baba sirasara a tejelvalasztasa (pedig nem az o gyermeke raadasul o mar tul idos is), akkor olvasd el csingiz Ajtmatov: Dzsingisz Kán fehér fellege (vagy felhője) című könyvét (nem tul hosszu es a konyvon belul is ez egy rovidebb resz), de nagyon meghato.

2013. jan. 26. 17:08
 12/17 anonim ***** válasza:

Na, de az sem igaz, hogy a gyerek sírása indítja be a tejtermelést. Én egyáltalán nem képzeletem el a terhességem alatt, hogy hogyan és miként fog a gyerekem sírni vagy hogyan fogom szoptatni, illetve sírni sem hallottam a kisfiamat, mielőtt beindult volna a tejem.

A hormonális változás, amit a terhesség, illetve a szülés vált ki, attól indul be a tejtermelés, nem a sírástól. És akinek csak nehezen indul be a teje, akár 1 hét múlva csak a szülés után, szerinted az nem hallotta addig sírni a gyerekét?

2013. jan. 26. 17:13
 13/17 A kérdező kommentje:
amugy ha beirod h dr. hideto tomabechi és az elsőre kattintasz ott le van irva. amugy még mindig nem kaptam választ. mondjuk h mègis valakinek bevállna, akkor mi csinálna? lefejné? és begyulladna?
2013. jan. 26. 17:27
 14/17 anonim ***** válasza:
89%

Ha 19 évesen nem olyan lennél agyban, amilyen, akkor tudnál szöveget értelmezni és felfognád, hogy amiket te kérdeztél, annak semmi tudományos bizonyítéka nincsen és ezt a cikk is tartalmazza.

Egy része igen, bizonyítottan hatással van az agyi működésre, de amiket te írsz, azokat senki sem bizonyította be, mert nem valószínű, hogy úgy van, így kár a feltételezés is, hogy mi lenne ha.

Amúgy ha érdekel a dolog, ahogy már előttem írták, fogj a kezedben egy biológia tankönyvet vagy olvass a tejtermelésről, illetve a szoptatásról szakkönyveket. Ott megtalálod a választ, hogy mi lesz az anyatejjel.

2013. jan. 26. 17:50
 15/17 anonim ***** válasza:

[link]

Az anyatej hormonok és a szopás következményében keletkezik,de nem hanghatásra.

2013. jan. 26. 18:14
 16/17 anonim ***** válasza:
12-es legyszi olvass figyelmessebben tejleado reflexet irtam, ami nem tejtermelest jelent. Nezz utana. Amugy anya vagyok es igen a tejleado reflex attol reflex, mert ingerrel kivalthato. A tejtermeles hormonális a hipofizisben termelodik a prolaktin nevű hormon, ami ezert felelos. De ha olyan nő mellét ingerlik pl. próbál szoptatni, aki nem is szült annal is beindithato fizikai ingerrel a tejtermeles, mert az agyba megy a visszacsatolas a melltől és az agy vagyis a hipofizised (agyalapi mirigy becses magyar neven) elkezdi termelni a prolaktint es tenyleg beindul a tejelvalasztas. Normal.esetben elobb van sok prolaktin. Ha bővebben akartok rola olvasni, akkor la leche liga honlapot latogassatok vagy vegyetek elő egy szakkonyvet is. Orökbefogadas eseten ajanljak (orvosi ceg) az SNS magyarul szoptanít-ot. Igenis lehet teje valakinek gyerek nelkül is, vagyis szülés nélkül, megfelelő hormonokkal, amikre sok-sok tenyező hat...nem.ragozom, mert felreertesbol indult az egesz. Az ajanlott legendat pedig olvasni kell utana mondani, hogy sirastol nem.indul be a tej...:-).a legenda az legenda nem a valosag bar azon alapszik. ja es biologus vagyok csak nem akartam reszletes kisesszét irni, a biosz orakra tenyleg erdemes beülni, de kell a jó tanár is:-).
2013. jan. 29. 19:00
 17/17 anonim ***** válasza:

Értem én, amit mondasz. De ha nincs tejtermelés, akkor nincs anyatej, ergo attól nem fog anyatejjel táplálni egy gyereket senki a saját melléből. Mint ahogyan nagyon sok anyának hiába sír születés után napokig a csecsemője, nem tudja megszoptatni, mert nem indult be nála a tejtermelés.

És te is írtad, hogy hormonok is kellenek hozzá. Ami ugye egy terhes, illetve szülő nőnél megvannak. Míg egy szimpla lánynál-nőnél, akiben nem mennek végbe ilyen jellegű hormonális változások, bizonyos zene hallgatásától nem fog anyatej termelődni a mellében.

2013. jan. 29. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!