Mi lesz a tejjel a mellben? 19/l
Sziasztok! Na ez tenyleg nem igaz. Ami valós, hogyha már anya leszel, akkor szülés után (vagy mar elotte kicsivel)beindul a tejelválasztás és valóban a baba sírása egy idő után beindítja a tejleadó reflexet, azaz az anya mellebol csepegni, folyni kezd a tej. De ennek azert az az elozmenye, hogy a kisbaba sir anya mellre.teszi baba szopik beindul a tejleadas, muvel sokszor szopik a kisbaba es foleg (ha szerencses az eset) akkor sir, amikor ehes es cici kell neki, ezert egy idő utan az anyaban ez reflexszeru reakciot valt ki...azaz sir es mar beindul a teje. vagy van, hogy csak a szoptatasra gondol es latja a babajat es szinten csopogni kezd a teje (de mar eleve van teje!!!:-))
Viszont ha szeretnel egy szep legendát olvasni, ahol a tortenetben egy nonek valoban elindul a baba sirasara a tejelvalasztasa (pedig nem az o gyermeke raadasul o mar tul idos is), akkor olvasd el csingiz Ajtmatov: Dzsingisz Kán fehér fellege (vagy felhője) című könyvét (nem tul hosszu es a konyvon belul is ez egy rovidebb resz), de nagyon meghato.
Na, de az sem igaz, hogy a gyerek sírása indítja be a tejtermelést. Én egyáltalán nem képzeletem el a terhességem alatt, hogy hogyan és miként fog a gyerekem sírni vagy hogyan fogom szoptatni, illetve sírni sem hallottam a kisfiamat, mielőtt beindult volna a tejem.
A hormonális változás, amit a terhesség, illetve a szülés vált ki, attól indul be a tejtermelés, nem a sírástól. És akinek csak nehezen indul be a teje, akár 1 hét múlva csak a szülés után, szerinted az nem hallotta addig sírni a gyerekét?
Ha 19 évesen nem olyan lennél agyban, amilyen, akkor tudnál szöveget értelmezni és felfognád, hogy amiket te kérdeztél, annak semmi tudományos bizonyítéka nincsen és ezt a cikk is tartalmazza.
Egy része igen, bizonyítottan hatással van az agyi működésre, de amiket te írsz, azokat senki sem bizonyította be, mert nem valószínű, hogy úgy van, így kár a feltételezés is, hogy mi lenne ha.
Amúgy ha érdekel a dolog, ahogy már előttem írták, fogj a kezedben egy biológia tankönyvet vagy olvass a tejtermelésről, illetve a szoptatásról szakkönyveket. Ott megtalálod a választ, hogy mi lesz az anyatejjel.
Az anyatej hormonok és a szopás következményében keletkezik,de nem hanghatásra.
Értem én, amit mondasz. De ha nincs tejtermelés, akkor nincs anyatej, ergo attól nem fog anyatejjel táplálni egy gyereket senki a saját melléből. Mint ahogyan nagyon sok anyának hiába sír születés után napokig a csecsemője, nem tudja megszoptatni, mert nem indult be nála a tejtermelés.
És te is írtad, hogy hormonok is kellenek hozzá. Ami ugye egy terhes, illetve szülő nőnél megvannak. Míg egy szimpla lánynál-nőnél, akiben nem mennek végbe ilyen jellegű hormonális változások, bizonyos zene hallgatásától nem fog anyatej termelődni a mellében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!