Tampon vagy betét? 13/L
Tampon vagy betét? A mini tamponnak ugyanakkora a nedvszívóképessége mint a normál betétnek?? Melyik a jobb??
Nem igazán szeretem a betétet tesi órán, és kényelmetlenek érzem. Ebből a szempontból jobb a tampon??
Én nem tudtam feltenni a mini tampont a te korodban. Egész addig, míg el nem vesztettem a szüzességem. De ez 7 év betéthasználatra kényszerített.:D
Ha bírod és sikerül felrakni a tampon nagyságrendekkel jobb.
Szerintem inkabb hasznalj tampont mert akkor tudod hogy hogyan kell hasznalni meg nyaron nagy segitseg lesz a tamponnak. En banom hogy nem tamponnal kezdtem a legelsotol mert most nem megybe. Ugy ertem hogy ha elso alkalombal betet helyett felkenyszerittem volna azt hasznalnek de most meg mindig nem sikerult felraknom sajna. Megszeretnem tanulni hogy hogyan kell hasznalni nyarra. Amugy en azt szoktam csinalni hogy a bugyiba berakom a betetet es rahuzok a bugyimra egy francia bugyit, igy kevesbe mozog :)
14/L
elöző ez nagy butaság amit irtál. Nem azért nem tudod felrakni mert elsőre nem tetted. Azért nem tudod mert gondolom szűz vagy még. Teljesen mindegy hányadik menstruáció ha felmegy fel megy ha nem nem. Én sem tudtam addig amig szűz voltam, mint elöttem is irták láthatod sok lány van igy.. van akinek megy van akinek nem.
Egyébként én betétet használok, kivétel ha fürdős program van éppen. Ritka a probléma a tampon hazsnálatból, de akinek hajlama van rá, okozhat problémákat, pl méhszájseb, gomba,TSS stb. Ha rendszeresen cseréli az ember és elötte kezet mos akor kicsi az esély rá, de szerintem sem túl egészséges hogy a vér nem tud kiürülni onnán pár órán keresztül és benned kezd el bomlani(magyarul rohadni.) Még ha nem is okoz gondot ez akkor is igy van.
Szerintem beszéld meg anyukáddal.
A te korodban még én sem tudtam felrakni a tampont...Mondjuk nem is erőltettem.Párszor megpróbáltam nem ment, fájt, de letettem róla.Aztán egy évre rá már sikerült.Pedig még szűz voltam. A lényeg hogy én nagyon sokáig szinte csak tampont használtam ezután, és meg lett az eredménye 25 évesen csak a nagyon necces helyzetekben használok tampont, mert nem bírom.Kidörzsöl, nyom és amugy is a nehéz napokon jobb a betét.
A franciabugyis ötlet jó, osztálytársam is anno igy hordta.Mindenképpen használj szárnyas betétet, az kevésbé csúszik el.Ja és ne a müanyag nejlonos betétet, hanem a pamutosakat használd.
Próbáld meg nyugodtan a tampont, de ne erőltesd. Mindig moss kezet előtte és utána,és sűrűn cseréld mert valóban kikerülheted igy a fertőzéseket.
Ne aggódj, kis idő mulva rájössz mi a jó megoldás ezekben a helyzetekben, ez egyénenként más.
Tampon vs. betét?
Igen a Nők örök kérdése... :-)
Én ha egész nap itthon vagyok, akkor betétet használok. Aludni szintén betéttel szoktam. Ha megyek valahová, a közelbe (boltba például) szintén betéttel. Sportolni, szórakozni (főleg ha táncos dolog) tamponnal. A munka változó. A munkám 60%-a irodai, 40% utazás (több száz kilométer naponta, kocsival). Az irodában tampon, mert nagyon kulturált Női Vécénk van, jó kézmosási lehetőséggel. Ha utazok valahová betét (kitudja, milyen körülmények között kell cserélnem és azért a puncimba nem nyúlnék BÁRMILYEN kézzel, némelyik autópálya vécében a betétcserét se szívesen csinálom). Nagy utazáson (repülővel például) tamponozok.
Szerintem találd meg az egyensúlyt!
Remélem segítettem! :-)
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!