Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hanyadik osztályban van olyan...

Hanyadik osztályban van olyan vizsgálat, hogy nőgyógyász jön a suliban, és megnézi a puncinkat meg a mellünket? 13/L

Figyelt kérdés
Pontosan hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat? Kicsit meg vagyok ijedve, mert hallottam néhány eléggé bizarr történetet az ilyen vizsgálatokkal kapcsolatban. Mondanátok egy kis információt ezzel kapcsolatban? Köszi előre is. :)

2013. jan. 17. 19:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
36%

VAN ILYEN. most nyolcadikban nekünk van és csak annak néznek be a hüvelyébe,akinek még nem jött meg. de asszem hatodiktól már volt ez nálunk.

pont holnap lesz! XD

2013. jan. 17. 21:10
 12/23 anonim ***** válasza:
87%

Ha valóban ilyet kérnének tőletek, akkor azonnal tagadjátok meg, és szóljatok szüleiteknek!!!!

Nem szabad ilyet, és minden embernek joga, hogy csak olyan vizsgálaton vegyen részt, amivel egyetért. Ez nem Auswitch!!!!

2013. jan. 18. 08:34
 13/23 anonim ***** válasza:
79%
Ilyen nem létezik. Olyan volt 8.-ban azt hiszem, hogy a gyerekorvos megvizsgálta a mellünket, de olyan régen volt, hogy ez sem biztos. Ha lesz ilyen, akkor csomókat fog keresni. De lehet, hogy rosszul emlékszem, tényleg nem tudom már. Szerintem alul senki nem vizsgálódik az iskolában...
2013. jan. 18. 09:07
 14/23 anonim ***** válasza:
82%

Én azért erős kétkedéssel fogadom, hogy gyerekorvos fogdossa a nyolcadikos 14 éves lányok melleit! Eleve mit keresnének ilyen fiatal lányoknál csomót??

Ha valamelyik lánynak pedig nőgyógyászati problémája adódna, akkor oda menne vele, mint ahogy a szem problémával a szemészetre például.

2013. jan. 18. 12:55
 15/23 anonim ***** válasza:

Nálunk nem volt ilyen pedig 8-ban még messze nem menstruáltam. Felhívta a figyelmemet akkor a védőnő, hogy ha 16 éves koromig nem jön meg, akkor menjek el majd szakorvoshoz.

Nálunk bugyiravetkőzés volt, semmi fogdosás. :) Egymás után, nem csoportosan.

2013. jan. 18. 13:33
 16/23 anonim ***** válasza:
31%
Mi van abban, ha a gyerekorvos megvizsgálja egy lány mellét? Semmi. Nálunk ráadásul egy 45-50-es nő volt, ha jól emlékszem, megvizsgálta a hónaljunkat és a mellünket. Nagy cucc... nyilván rosszabbul éreztem volna magam, ha egy pasi az, de az is csak orvos... Nem értem, ezt a negatív hozzáállást, hiszen nem a vágóhídra viszik őket... Kedves kérdező, tényleg ne aggódj, nem akarnak semmi rosszat! :)
2013. jan. 18. 15:34
 17/23 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk olyan volt 8.ba hogy bugyira kellett vetkőzni, teszem hozzá ott volt az összes lány osztálytárs, pár perc volt az egész, hogy fejlődünk-e rendesen stb. de nem nyúltak hozzánk. A fiúnak volt alsóba olyan vizsgálat hogy a herék leszálltak-e, tapintásos vizsgálat. Azóta is ő az orvosom és soha nem láttam nála alaposabb, lelkiismeretesebb orvost.

Ott mindenkinek ő volt a gyerekorvos!

2013. jan. 18. 20:23
 18/23 anonim ***** válasza:
41%

mondom hogy van ilyen,fogjátok már föl! :DDD küldenek a szülőknek papírt,hogy akinek még nem jött meg,annak "benézhetnek-e",de NEM nyúlnak fel!! csak megnézik,hogy akinek még nincs menstruációja,az egyáltalán érik-e hogy tudják és ha van valami,elküldik gyereknőgyógyászhoz,mert a szülő magától nem tudhatja hogy a gyereknek miért nem jön meg.

nálunk nincs mellvizsgálat. csak az van,aki még nem menzeszel.

ha pedig már megjött,akkor a csípő környékén az ereket nézik meg.

14L

2013. jan. 19. 13:47
 19/23 anonim ***** válasza:
50%

Tudod kislány, 16 éves koráig kell megjönni a lányoknak és nem 14 éves korban. Majd akkor kellene elmenni annak alánynak akinek még nem jött meg. És persze a nőgyógyász vizsgálja olyankor és nem a gyerek-, vagy szemész, vagy fogász!

Ezért nehezen érthető, amit írtál... de ha így van akkor azért beszéljétek ezt meg szüleitekkel!

2013. jan. 19. 15:35
 20/23 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok.

Én is furcsának találom, hogy bekukucskál a gyerekorvos.:) Szerintem ez egy szakorvos kompetenciája. Én anno el is mentem egy nőgyógyászhoz 16 évesen.

Kétlem, hogy egy "kukucskálós" iskolai vizsgálat bármi támpontot tud adni, hogy adott esetben miért nem menstruál még valaki, pláne amikor ideje is van rá.

Bugyira kellett vetkőznünk, ekkor látható a gerinc, a tartás és a nemi fejlettség is. Úgy gondolom, hogy a tapintásos vizsgálat szakorvosra tartozik.

2013. jan. 19. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!