Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire biztonságosak a...

Mennyire biztonságosak a fogamzásgátló gyógyszerek?

Figyelt kérdés
Sajnos egyikőnk sem bírja/szereti a gumióvszert.

2013. jan. 16. 16:59
 1/6 bensdorp ***** válasza:
A legmegbízhatóbb fogamzásgátlási módszer a méhen belülre ültetett eszközök és a sterilizációs műtét után. A mellékhatásai között sok előnyös és sok nem kívánt is előfordulhat. Ma ez a leggyakrabban használt fogamzásgátlási módszer a fejlett országokban.
2013. jan. 16. 17:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha rendesen szeded, és odafigyelsz (hányás, hasmenés esetén nem véd, bizonyos gyógyszerek gyengítik a hatását stb.), akkor eléggé megbízható. Kb 99-99,5%-os.
2013. jan. 16. 17:06
 3/6 anonim ***** válasza:
nagyon megbízhatóak, de ha nyugtalan lennél, kombináld egyéb módszerrel :)
2013. jan. 16. 18:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Megbízhatóak, de pontosan kell szedni.
2013. jan. 16. 18:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Megbízható, de elég sok rossz mellékhatása lehet. Én 3 hónapig szedtem, abból 2x volt olyan rosszullétem, hogy mentőt kellett hívni (azóta szültem, és igen, olyan fájdalmas volt, mint egy jó kis szülési fájdalom). Ezek miatt abbahagytam, rá 3 hónapra 4 daganatot vettünk észre a jobb mellemben, szerencsére jóindulatúak, de így is ki kellett venni kettőt. A másik kettő máig keseríti az életem, most pl. a szoptatásnál. Akkor az orvos az onkológián azt mondta, hogy az elmúlt 10 évben iszonyat módon megnőtt a melldaganatok száma a fiatal lányok körében, és ezek közül szinte mindenki szed fogamzásgátlót. És még sorolhatnám (sok év fogamzásgátló szedése után sokszor nagyon nehéz teherbe esni stb, stb). Úgyhogy én nagyon nem javaslom egy fiatalnak sem. Mi sem szeretjük a gumit, de én soha többet nem szedek gyógyszert, az biztos!
2013. jan. 16. 18:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha csak simán nem bírjátok (ergo érzékenyek vagytok rá vagy allergiásak) az óvszert,akkor mondom,hogy van latexmentes is,pont az érzékenyek számára. Én is nemrég tudtam meg,de amúgy én fogamzásgátlót szedek.
2013. jan. 17. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!