Miért van hólyaghurutom?
Figyelt kérdés
Már negyedszer van hólyaghurutom szex után. Függetlenül attól, hogy gumival védekeztünk-e vagy sem, most épp gumi nélkül...Nagyon fáj, állandóan pisilnem kell és most az alhasam is fáj. Miért van ez és mit tudok ellene tenni? Épp vizelethajtó teát iszom és valami antibiotikumot is elkezdtem ami gyulladásos betegségekre jó.2009. aug. 28. 18:51
1/8 anonim válasza:
azt tudod tenni megelőzésképp, hogy az egyes együttlétek után azonnal menj el pisilni (najó, nemkell rohanni,de viszonylag közvetlenül utána)!!! az kiviszi az esetlegesen bekerült bacikat, és így nem tudnak feljutni,és megtelepedni.
amúgy hogy most elmúljon,énsem tudok jobb tippet mint amit te csinálsz. de ha antibiotikumot elkezdted szedni,akkor szedd végig amennyit ír rajta, általában 7napig kell szedni
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Mondjuk az a baj, hogy nem volt itthon már semmi antibiotikumom, mert múltkor is volt ilyen és akkor beszedtem rendesen 6-7 napig és a szomszédba kellett átmennem kérni valamit, de csak 4 szemet tudtak adni. Remélem azért ez is segít valamit.
2009. aug. 28. 19:03
3/8 anonim válasza:
Felfázás miatt, gyulladás, baktérium fertőzés miatt. Menj el urológushoz, vagy nőgyógyászhoz. A felfázásra gyanakszom leginkább, az olyan, hogy elmúlik aztán "visszajön".
4/8 A kérdező kommentje:
Hát..de azért gyanús, hogy mindig 1, max 2 nappal szex után. És mondjuk ez úgy 4. alkalom, hogy 2szer volt még 2 évvel ezelőtt szintén közvetlenül szex után meg most az elmúlt 2 hónapban ez a 2.
2009. aug. 28. 19:09
5/8 anonim válasza:
Nagyon alapos urológiai vizsgálat szükséges és vizelettenyésztés, pláne az ilyen krónikus esetekben. Nem ártana a párodat is kivizsgálni, szintén urológussal. Házi praktikákkal ne is próbálkozz, mert ez itt komolyabb már. Viszont kúraszerűen elkezdhetnél szedni tőzegáfonyakapszulát, ami kimondottan húgyúti fertőzések ellen hatásos, megelőzésre. Nekem is szex után jött ki mindig régebben, ha gumival csináltuk, ha nélküle. A húgycső és a hüvely nagyon közel vannak egymáshoz, bármilyen mechanikai vagy bakteriális hatásra begyulladhat és máris bekerülnek a hólyagba a baktériumok, leggyakrabban az E. Coli. Aki nem hajlamos rá, nem is tudja milyen szerencsés. remélem, meggyógyulsz ebből a pokoli betegségből.
6/8 anonim válasza:
első vagyok: igazából az orvos is csak annyit csinál,hogy felír antibiotikumot. nekem felfázásnál /sőt vesemedence gyulladásnál is csak pohárba pisi, megnézték-gennytartalom stb, és az alapján írt fel bogyót. szerintem egy felfázást ki tudsz kúrálni a megfelelő teákkal,stb. viszont ha már máshol is fáj, és nem enyhül napokon belül,tényleg keress fel orvost, mert baj lehet belőle ha szövődményes,stb
7/8 anonim válasza:
A JÓ urológus nem intéz el annyival, hogy belepisiltet egy pohárba és írja a gyógyszert, hanem alaposan kivizsgál. Visszatérő hólyaghurutok esetében pedig tenyésztést kell végezni, hogy pontosan meghatározzák, milyen fajta kórokozó telepedett meg a hólyagban és azt célzottan kezelik antibiotikummal. Ne kúráld házilag, irány az orvos, higgy nekem, én is állandóan ettől szenvedtem.
8/8 anonim válasza:
Urológia sürgősen! És olyan aki ultranahgozza a hasadat katéterrel vesz mintát és azt nézeti meg. Nagyon nem játék, pláne nem az antibiotikumok nyakalása csak úgy. A partnered is menjen el, mert a pasiknál nincs tünete legtöbbször, így mindíg visszafertőzhet.Ha rámegy a vesédre, komolyabb bajod is lehet mint hogy égetés csíp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!