Miért véres a székletem és miért fáj?
Vannak napok, amikor nehezen sikerül a NAGY "wc-ZÉS". Fáj miközben .....
és utána a wc papír is véres.
hallottam aranyérről, de ez nem olyan, mivel tudnám korrigálni? Váltsak étrendet? És egyáltalán mitől alakulhatott ki?
Minden értelmes válaszolónak zöld.
Ha meg van keményedve a székleted, akkor ürítéskor fájdalmas lehet, sőt akár kialakulhat az aranyér is, ami együtt jár bizonyos tünetekkel, de ha nem is lesz vagy nincs is aranyér, akkor is megrepedhet a végbélnyílás és az is vérezhet.
Amit tehetsz, hogy figyelsz mindig arra, hogy lágy legyen a székleted. Egyél sok rosttartalmú ételt, igyál rostos innivalót, sok folyadékot igyál, mozogj sokat és nekem ajánlott múltkor a háziorvosom Szennateát, ami egy gyógynövény eredetű tea, este megiszod és reggelre rendben megy a széklet.
Nem csak aranyér lehet, nekem végbélrepedésem volt hasonló tünetekkel. Elmentem proktológushoz, hogy aranyerem van, erre jól letolt, hogy ez nem aranyér, hanem végbélrepedés, nézett megállapította, hogy nem tudom rendesen ellazítani az izmaimat. Kaptam izomlazító krémet és elküldött végbéltornára. Azóta elvétve jön elő. Szóval bár ez kényes dolog, az embernek érdemes levetkőznie a rossz érzéseit ezzel kapcsolatban, mert tényleg nagyon meg tudja keseríteni a mindennapokat.
Egyébként igyál minden nap legalább 1,5-2 liter vizet, az lazítja a székletet, és sok gyümölcsöt, zöldséget, rostos dolgot, esetleg zabpelyhet.
három dolgot jelenthet: bél rák, aranyér, végbél sérülés.
mivel leirtad hogy a wc papir véres és a székleted kemény (szrulás) nagy valószínűséggel, ez felsérti a záróizom hámrétegét és ezért van a vérzés...
a szorulás ellen amit tehetsz: változatos étrend, bő folyadék bevitel és több mozgás
Azt vettem észre, hogy ha több vizet iszok, akkor alakul ki. Pedig az a mennyiség kb. 3liter felett is lehet.
Joghurtokat szoktam még venni. Imádom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!