Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Véres a székletem. Mit csináljak?

Véres a székletem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Legutóbbi nagy WC-nél vettem észre, hogy a WC és a WC papír is véres volt(nagyon durván). Többször volt már ilyen az elmúlt 1-2 évben ez a második alkalom h ez van. Először 9-10 évesen volt ilyen és akkor búzakorpát kaptam és elmúlt. Mindenképpen el kell mennem gasztroenterológiai kivizsgálásra? Akkor is ha csak a rossz életvitelem miatt van ez?
2011. jún. 11. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem, az ügyeletre kell bemenned, de most azonnal!
2011. jún. 11. 21:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Húzz be a legközelebbi kórház sürgősségijére, mert nem vicc!
2011. jún. 11. 21:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy rossz az életviteled? Alkesz vagy vagy mi? De egyáltalán nem jó, hogy vérzel. Sürgősen vizsgáltasd ki magad.
2011. jún. 11. 21:58
 4/6 anonim ***** válasza:
remélem már nem vagy a gép előtt....
2011. jún. 11. 22:10
 5/6 anonim ***** válasza:
67%
Alapvetően kétféle vérzés van, a végbélen keresztül: az egyik, amikor a távozó vér piros, vérszínű. Ez azt jelenti, hogy a nehéz, kemény széklettől a végbél utolsó szakasza fizikailag megsérült, és az vérzik, mint amikor elvágod a kezedet. A másik, a szurokszínű széklet, amikor a vér megemésztve kerül ki a végbélen át, a gyomorból, vagy a fölül ered. Mind a kettő eset orvosi ellátást igényel, de ne várd, hogy Pünkösdkor az ügyletes orvos azonnal nekiáll, és megműt. Hívd fel telefonon, és mondd el, mi van veled. És megmondja, mit csinálj.
2011. jún. 11. 22:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A friss vér nemcsak sérüléstől és aranyértől lehet, hanem bizony utalhat gyulladásos betegségekre (Chron-betegség, colitis ulcerosa), vastagbéldaganatra is (ami fiatal korban nem valószínű, kivéve pár genetikai betegséget, de mindenképp ajánlott kivizsgáltatni), sőt fertőzésre is (többek között Shigella spp. vagy a mostani "sztárbaci" az EHEC és "kistestvére" az EIEC is okozhat véres hasmenést és bizonyos amőbák is).

Szóval, érdemes a dolgok végére járni. De ha nincs "akut" tüneted (görcsölés, fájdalom, erős vérzés, láz stb.), akkor felesleges az ügyeletre rohanni, kedden is ráérsz orvoshoz menni.

2011. jún. 12. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!