Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől véres a székletem?

Mitől véres a székletem?

Figyelt kérdés
Ma reggel felkeltem ittam egy kávét elmentem a mosdóba... és észrevettem, hogy véres a székletem ( nem alvadt véres ) kb. olyan 3hete volt petefészek gyulladásom Augmentin duo-t kaptam rá, szerintetek az antibiotikumtól lehet? mert amikor kaksizok akkor egy kicsit fáj amikor nyomom
2010. nov. 19. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem aranyered van.
2010. nov. 19. 21:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy aranyér, vagy bélpolip, függően attól, hogy mennyire véres. A bélpolip ugyanúgy okozhat friss vérzést, meg alvadt vért is. Nem fáj, vagy csak nagyon kicsit. Viszont meg kell vizsgálni, mert elrákosodhat, ha sokáig (évekig) jelen van.
2010. nov. 19. 21:55
 3/8 A kérdező kommentje:
most volt először ilyen olyan közepesen sok, amúgy meg nagyon ritkán szokott egy ici picit kivülről vérezni tényleg csak egy lehelletnyit szóval nem tudom mivan, de ha hétfőig fenn áll még a vérzés elmegyek dokihoz, köszi a válaszokat
2010. nov. 19. 22:03
 4/8 A kérdező kommentje:
ja és még annyit, hogy szedjek be Normaflore-t?
2010. nov. 19. 22:05
 5/8 anonim ***** válasza:
A Normaflore erre nem fog használni. Szerintem mindenképpen menj el orvoshoz, mert ha egyszer is vérzett, akkor annak oka van, aminek utána kell járni, mert komoly problémára is utalhat (pl. legrosszabb esetben vastagbélrák).
2010. nov. 19. 22:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó: azért az utolsó mondatod felesleges volt. Egyrészt ijesztgetés, az orvosi vizsgálat előtt, másrészt nem lehet az. A vastagbélből a vér a gyomron keresztül tud csak jönni, és akkor fekete lesz. De ez piros, friss vér. Persze így is orvos, de nem gillotin!
2010. nov. 19. 23:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez nem ijesztgetésnek szántam, hanem egy lehetséges okot ismertettem. Sajnos az is benne van a pakliban, még ha kicsi is rá az esély. Amit a vérzésről írsz, az pedig egyszerűen nem igaz, javaslom olvasd el ezt:

"Véres széklet

Tünetek: Szembetűnő a véres széklet. A vér lehet világos vagy sötétvörös, barna és fekete. A széklet állaga különböző lehet. A következő tünetek jelentkezhetnek: fáradtság, láz, verejtékezés, hasi vagy izomgörcsök, migrén, emésztési zavarok, a végbélnyílás berepedése, kiszáradás, hányinger. A vér élénkvörös, ha a végbélből vagy a végbélnyílásból származik, sokkal sötétebb vagy fekete, ha a gyomorból vagy a vékonybélből.

Okok: A véres székletnek különböző okai lehetnek. Általában megkülönböztetjük a véres hasmenést az egyéb eredetű véres széklettől. Az utóbbiak okai lehetnek az aranyeres csomók, a vörösvérsejtek megszaporodásával járó állapot (polycythaemia), a gyomor- és nyombélfekély miatti vérzés, K-vitaminhiányból eredő általános vérzés, májzsugor stb. Hasi fájdalmak fellépésekor rekeszsérv, gyomor- és bélgyulladás, Meckel-divertickulum (körülírt kiboltosulás a vékonybélben), bélelzáródás vagy a gyomor rosszindulatú daganata után kell kutatnunk. Gyanakodhatunk idült fekélyes vastagbélgyulladásra, vastagbél divertikulózisra, vastagbélpolipra, a végbél- vagy vastagbél rákos megbetegedésére is. A végbél vérzésének leggyakoribb okai az aranyeres csomók, a vastagbélrák vagy a polipózis, amely rákmegelőző állapot. Aranyerektől eredő vérzés esetén a vér élénkvörös színű és a széklet felszínén csík formájában látható.

Kezelés: Feltétlenül orvoshoz kell fordulni: ki kell kideríteni a vérzés okát, amelynek hátterében súlyosabb betegség is állhat, még akkor is ha jóindulatúnak tűnik. A kivizsgálás ilyenkor teljes körű (röntgen, a vastagbél és a végbél vizsgálata), még aranyér esetén is végbéltükrözéssel kell a kórismét felállítani, hogy elkerüljük a tévedés minden kockázatát. Polip gyanúja esetén a vastagbéltükrözést követő mintavétel szövettani vizsgálata igazolja a rosszindulatú elfajulás meglétét vagy hiányát."

2010. nov. 19. 23:16
 8/8 A kérdező kommentje:

Akkor megoldódott a kérdés azt hiszem mert ami itt belett linkelve az aranyér lesz szerintem de mindenképp orvos

( Aranyerektől eredő vérzés esetén a vér élénkvörös színű és a széklet felszínén csík formájában látható. )

köszi szépen a válaszokat

2010. nov. 20. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!