40 év körüliek vannak, voltak hasonlóan? Nyár óta sokszor késik a mensesem, van, hogy megjön pontosan, van, hogy késik egy-két hetet. Előtte mindig napra pontos volt, szülések után is visszaállt.
Ősszel voltam nőgyógyásznál, azt mondta, klimax még kizárt, mert 2011-ben szültem, egy évre rá még nem lehet, kezdődő miómát talált és azt mondta, ebben a korban megesik a hormonváltozások miatt, hogy átmenetileg megborul a rend, de visszaáll. Azóta is rendszertelen, megyek majd megint dokihoz, csak érdekelne, más korombeli is jár(t)-e így?
Tavaly lettem 40.
Rengeteg minden befolyásolhatja,a babavállalás előtt nem árt azonban,ha rendezi vki a ciklust.
Függ az időjárástól,hormonoktól,lelki dolgoktól,sorolhatnám...:)nekem is van,hogy halálpontos,és egyszer csak zutty.Késik, v hamarabb jön.
Nem tulajdonitok neki nagy jelentőséget.
Viszont nem árt figyelni ha rengeteg van,esetleg extrém darabos,elhúzódik,nem akar elmúlni(egy hétnél tovább tart),bár Nálad a klimax még korai remélhetőleg,a megvastagodott nyálkahártya és igen bő vérzés pl. a klimax kezdete lehet.Van aki már 30 évesen klimaxol és van olyan is,aki 54 évesen még menzizik.(pl. én).
Szóval semmi okod pánikra,az évi rutinvizsgálat ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!