Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pozitiv lett a HPV-tesztem....

Pozitiv lett a HPV-tesztem. Ez most akkor mit jelent pontosan? Mekkora eselyem van a mehszajrakra?

Figyelt kérdés
2013. jan. 9. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
human papiloma virus....ez a hpv
2013. jan. 9. 15:00
 2/9 A kérdező kommentje:
koszonom,ezt eddig is tudtam..csak mivel ket het mulva kaptam idopontot dokihoz,szeretnem tudni,hogy mit varhatok..biopszia?imunerosites??a tuneteim,6 honapja egyfolytaban verezgeteg,nem sok,fekete..de minden nap.papa teszt jo.kenetek jok.ultrahangos viszgalat,minden jo,hormonok jok.
2013. jan. 9. 15:03
 3/9 anonim ***** válasza:
biopszia tuti lesz sanszos vagy rá sajnoss
2013. jan. 9. 15:12
 4/9 A kérdező kommentje:
aaaaaa...neeemmm akarom!!!!csinaltak mar valakinek?nagyon faj?
2013. jan. 9. 15:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem volt.

Mindenképpen immunerősítés!!! Ez fontos, mert a vírust sajnos egész életedben hordozni fogod, és jellemzően akkor támad amikor gyenge az immunrendszered.

Maga a biopszia nekem nem fájt, altatásban végezték. Utána sem okozott gondot, nem éreztem semmit. 3 havonta kellett ismételni a rákszűrést, majd félévente, most már évente.

...és nyugi, kisbabád is lehet (nekem ez volt a legnagyobb félelmem)

Ha a biopszia rendben van akkor nincs a kontroll rákszűrésen kívül semmi teendő. Ha ott is gubanc van akkor pedig a doki úgyis mindent elmond, hova menj, mit csinálj.

Ha aránylag hamar kiderült akkor biztosan gyorsan rendbe jössz és el is felejtheted. Ha pedig baj van akkor sem kell pánikolni, az egyik legjobban gyógyítható dolog.

Kitartás!!

2013. jan. 9. 15:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
33%-os orbitális baromságot ír! Nem lesz biopszia. A pozitív HPV teszt csak azt jelenti, hogy benne van a szervezetedben vírus. Ilyen esetben szoktak tipizálást csinálni, amivel megállapítják, hogy magas vagy alacsony rizikófaktorú a HPV. Ezt követően eldönti az orvos, hogy 3,6 vagy 12 havonta kell rákszűrésre menned. Semmi több!
2013. jan. 9. 15:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Először HPV vírus tipizálás lesz, hogy a sok közül neked melyiket sikerült begyűjtened, vagy ez már lehet hogy folyamatban is van? / itt ugyan úgy leveszik a mintát mint rákszűrésnél, nem hiszem hogy biopszia lesz első körben /

Utána fél évente kontroll rákszűrésre kell járni. Kérdés, hogy melyik vírus lesz, a 16-os és a 18-as típusnál nagyobb az esély, viszont a rák kialakulása függ a te immunrendszered erősségétől is. Ez a fertőzés nem jelenti feltétlenül, hogy rákos leszel , ha nagyon gyenge az immunrendszered, akkor nagyobb esély van rá. Százalékot éppen ezért nem lehet írni.

2013. jan. 9. 15:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Biopszát csak akkor csinálnak ha a citológia eredménye rossz ! (P4-es lelettől számít kórosnak)

Kizárólag a HPV jelenléte még nem indokolja a biopsziát. P1-es vagy P2-es, azaz teljesen negatív lelet esetén is van, hogy kimutatható a HPV a szervezetben, de ez még nem jelenti azt, hogy elindult egy kóros folyamat. A rákos folyamatot a "P"-s értékek jelölik, nem a HPV jelenléte!

[link]

2013. jan. 9. 15:44
 9/9 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat!!!!
2013. jan. 9. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!