Mi a pcos kivizsgálásának a menete?
A háziorvos gyanakodott rá, úgyhogy adott néhány beutalót. Voltam vérvételen, ahol éhgyomorra és evés után is vettek vért, inzulinproblémám nincs. Voltam nőgyógyásznál, aki látott cisztákat, beutalt vérvételre, hormonvizsgálat, ez is megvolt, valamint ultrahangra, ott is voltam.
Holnap kezdek Duphastont szedni, hogy megjöjjön a vérzésem.
Két hét múlva megyek endokrinológushoz.
Ez eddig tiszta sor, de mit csináljak utána? A nőgyógyász azt mondta, menjek vissza, ha mégsem jönne meg. De ha a gyógyszertől megjön, az még nem jelenti azt, hogy elmúlt a betegség, vagy igen? Mi a következő lépés? Nem hiszem el, hogy csak vizsgálni kellene, kezelni meg nem... segítsetek! Köszönöm.
A Duphaston csak arra jó, hogy megindítsa a menstruációt, ha sikerül megjönni a nőgyógyász majd a ciklusod megadott napjain behív majd vérvizsgálatokra, majd a laborok függvényében kezelni fog. Ha inzulin rezisztenciád van metformint fog adni, nem engedi úgy felszívódni a belekben a szénhidrátokat, illetve sportolni kell és megfelelő diétát tartanod. Lehet pár éves kezelés után javul a helyet, lehet, hogy nem. Ha nincs i.r.ed akkor általában antiandrogén fogamzásgátlókat adnak, de ez elég félmegoldás... Akkor is kell tartani az életmódot.
Sajnos ez nem épp olyan betegség hogy beszedsz 1 doboz gyógyszert és elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!