Diana901 kérdése:
Átlátja valaki? Mikrobiologiai vizsgálaton voltam, és nem tudom "kielemezni", h jo e az eredmény v sem.
Figyelt kérdés
MYCOPLASMA SP.-NEGATIV -->ezt értem..
UREAPLASMA UREALYTICUM+ >=10/4
ERITROMYCIN I
AZITROMYCIN I
KLINDAMYCIN I
OFLOXACIN I
CIPROFLOXACIN R
TETRACYCLIN S
DOXYCICLIN S
JOSAMYCIN S
PRISTINAMYCIN S
2013. jan. 7. 16:29
1/3 anonim válasza:
Az ureaplasma egy kórokozó.
A többi meg antibiotium, azt vizsgálták meg, hogy mire érzékeny a kórokozó, ebből tudja a doki, hogy milyen gyógyszert adjon rá.
R=rezisztens, S=szenzitív, az I nem tudom mi, de tök mindegy. Nem neked kell az infó úgyse, hanem a dokinak.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. jan. 7. 17:39
3/3 anonim válasza:
Az I azt jelenti, hogy inszezitív, azaz mérsékelten érzékeny. Az ureaplasma mellett a szám a csíraszáma, vagyis, hogy mennyi baktérium volt a vizsgálati anyagban. Amúgy az ureaplasma normális emberi baktérium flórában is jelen lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!