Menstruáció előtti viszketés?
Figyelt kérdés
Pár hónapja a ciklusomat megelőző néhány napban erős viszketést érzek odalent, amely a menstruáció első vagy második napján el is múlik. Nem élek nem életet, igy bármiféle nemi betegség kizárható. Fájdalmaim nincsenek, azonban mostanában az eddig pontos menstruációm gyakran késik 5 - 8 napot. Milyen okai lehetnek?2013. jan. 6. 20:10
2/7 anonim válasza:
Szerintem ha gond lenne, akkor nem csak a menstruáció előtti napokban éreznéd a viszketést, de persze biztosat csak orvos mondhat!!!
3/7 anonim válasza:
Menstruáció előtt (és az egész női ciklus során)megváltozik a hüvely pH-ja, ettől érzed a viszketést és ezért van, hogy amikor a menstruációt követően helyreáll az egyensúly újra minden rendben van.
4/7 anonim válasza:
Az utolsónak igaza van. A hüvelyed ph-ja ilyenkor megváltozik és ezért érezheted a viszkető érzést. Ilyenkor érdemes a ph-t erősíteni ph4-es initm lemosóval, hogy elkerüljenek az ilyen jellegű problémák. Az 5-8 nap késés mióta jellemző? (Írtad hogy pár hónap, de mégis mennyi?) És milyen hosszú volt addig és most milyen hosszú egy ciklusod?
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó válaszolónak: kb.4-5 hónapja fordulnak elő késések, de semmi más változást nem tapasztaltam (nem tart hosszabb ideig és a mennyisége is kb. annyi, mint eddig volt). Bár arra is gondoltam, hogy a stressz is okozhat tolódást, talán ez is közrejátszhat.
Mindenképpen felkeresek azért egy nőgyógyászt, biztos ami biztos:) Mégegyszer köszönöm!
2013. jan. 8. 21:20
6/7 anonim válasza:
2. vagyok. Nagyon jól teszed, ha nőgyógyászhoz mész, hiszen csak ő tud biztosat mondani személyes vizsgálat alapján. :)
7/7 anonim válasza:
5 nap késés, az nem probléma, a 33 napos ciklus normális. Van olyan, akinek alapvetően ennyi. A 36 nap viszont már határeset, inkább soknak mondanám. Mindenesetre ha az orvos fogamzásgátlóval akarja "beállítani" a ciklusodat, azt ne fogadd el! Ez csak elfedi a valódi problémákat és nem tudja megoldani. Ha továbbra is fennáll a 35+ napos ciklushossz, akkor inkább kérj beutalót endokrinológiára, ott biztos vagyok benne, hogy rendesen fognak kezelni. De még egyszer mondom, szerintem semmi probléma nincs, de azért tényleg jobb a biztosra menni. :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!