Van egy 5,7 cm-es endometriózis a bal petefészkemben.1 hét múlva műtenek laparoszkóppal. Nagyon félek. Mennyire fog fájni utána? Mennyire leszek rosszul? Azoktól várok válasz, akiket műtöttek.
Szia!
Engem ugyan pcos-val műtöttek, de szerintem az eljárás nagyjából ugyanaz lehet. 3 kis lukat vágtak a hasamon. Kettőt a petefészkek környékén és egyet a köldökömben. Ja, 1 napos sebészet keretein belül zajlott, tehát egyik reggel bementem, műtét és másnap haza is engedtek. Nekem a sebek nem voltak olyan vészesek, de az első két napon nagyon feszített a hasam a gáztól, amivel felfújták, hogy jobban hozzáférjenek ahhoz, amihez kell. A sebek inkább húzódtak, főleg ha fel akartam állni, leülni, hajolni. Ezek a mozdulatok 4-5 napig nem voltak kellemesek. Még az okozott fájdalmat, hogy a tubustól berekedtem és sokat köhögtem, na az fájt. Az altatástól ne félj, mert a műtét előtti kivizsgálás pont arra szolgál, hogy megállapítsák, melyik altatószer az, amelyik a legmegfelelőbb számodra.
10 nappal a műtét után szedtek varratot, de addigra a sebek már nem voltak érzékenyek és mozogni is jól tudtam.
Ne aggódj, nem lesz nagyon vészes. Kellemetlen, de túl fogod élni.
Szia!
Nem, nem volt hányingerem, viszont kicsit felment a lázam, de másnapra már csak kis hőemelkedés volt. Gyógyszert nem kaptam, mert a dokim azt mondta, hogy kb 2 héten belül meg kell jönnie és így is lett. Utána sajnos már nem jött meg, ezért úgy, mint a műtét előtt, Duphastont kaptam, hogy megjöjjön, majd Clostit és Fostimon tüszőrepesztőt, mert én babát szerettem volna.
Arról, amit olvastál, én nem hallottam, bár nekem nagyon hirtelen jött a műtét, így nem igazán tudtam rákészülni. Lehet, hogy jobb is volt így, mert különben én is nagyon beparáztam volna.
Ne aggódj, tényleg nem olyan vészes. Persze a műtét utáni pár nap nem lesz kellemes, de van ennél rosszabb is. Sok sikert és kitartást!
Szia!
A második stimuláció sikeres volt és ma már van egy 8hónapos kislányom. Ne aggódj, minden rendben lesz. Kívánom, hogy neked is mielőbb sikerüljön a babásodás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!