Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van egy 5,7 cm-es endometriózi...

Van egy 5,7 cm-es endometriózis a bal petefészkemben.1 hét múlva műtenek laparoszkóppal. Nagyon félek. Mennyire fog fájni utána? Mennyire leszek rosszul? Azoktól várok válasz, akiket műtöttek.

Figyelt kérdés
2009. aug. 26. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem ugyan pcos-val műtöttek, de szerintem az eljárás nagyjából ugyanaz lehet. 3 kis lukat vágtak a hasamon. Kettőt a petefészkek környékén és egyet a köldökömben. Ja, 1 napos sebészet keretein belül zajlott, tehát egyik reggel bementem, műtét és másnap haza is engedtek. Nekem a sebek nem voltak olyan vészesek, de az első két napon nagyon feszített a hasam a gáztól, amivel felfújták, hogy jobban hozzáférjenek ahhoz, amihez kell. A sebek inkább húzódtak, főleg ha fel akartam állni, leülni, hajolni. Ezek a mozdulatok 4-5 napig nem voltak kellemesek. Még az okozott fájdalmat, hogy a tubustól berekedtem és sokat köhögtem, na az fájt. Az altatástól ne félj, mert a műtét előtti kivizsgálás pont arra szolgál, hogy megállapítsák, melyik altatószer az, amelyik a legmegfelelőbb számodra.

10 nappal a műtét után szedtek varratot, de addigra a sebek már nem voltak érzékenyek és mozogni is jól tudtam.

Ne aggódj, nem lesz nagyon vészes. Kellemetlen, de túl fogod élni.

2009. aug. 27. 10:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Neked nem kellett utána férfi hormont szedni, vagy olyan gyógyszert, ami imitálja a klimaxot, hogy megjöjjön a menzeszed? Ilyet olvastam neten. Azért érdekelne, mert nekem nem mondta a doki, hogy bármit is szednem kell utána. És műtét után nem volt hányingered?
2009. aug. 27. 21:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem, nem volt hányingerem, viszont kicsit felment a lázam, de másnapra már csak kis hőemelkedés volt. Gyógyszert nem kaptam, mert a dokim azt mondta, hogy kb 2 héten belül meg kell jönnie és így is lett. Utána sajnos már nem jött meg, ezért úgy, mint a műtét előtt, Duphastont kaptam, hogy megjöjjön, majd Clostit és Fostimon tüszőrepesztőt, mert én babát szerettem volna.

Arról, amit olvastál, én nem hallottam, bár nekem nagyon hirtelen jött a műtét, így nem igazán tudtam rákészülni. Lehet, hogy jobb is volt így, mert különben én is nagyon beparáztam volna.

Ne aggódj, tényleg nem olyan vészes. Persze a műtét utáni pár nap nem lesz kellemes, de van ennél rosszabb is. Sok sikert és kitartást!

2009. aug. 28. 10:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Neked, annyira aranyos vagy! Én is babát szeretnék utána. 34 évesen már nincs hova várnom, nem igaz? Csak azért parázok enyire, mert sokmindent hallottam azoktól akiknek volt ilyen cisztájuk. A többit hozzáolvastam :). Örülök,hogy meggyógyultál és ha még nincs babád, kívánom, hogy legyen mihamarabb és legyetek egészségesek és nagyon boldogok! :-))
2009. aug. 28. 17:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A második stimuláció sikeres volt és ma már van egy 8hónapos kislányom. Ne aggódj, minden rendben lesz. Kívánom, hogy neked is mielőbb sikerüljön a babásodás!

2009. aug. 28. 18:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Gratulálok! Nagyon sok boldogságot Nektek!!
2009. aug. 29. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!