Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogyás miatt kimaradó menstruá...

Fogyás miatt kimaradó menstruáció?

Figyelt kérdés
az utóbbi 4 hónapban egészséges diétával fogytam 15 kilót. ettem zöldséget, gyümölcsöt, sovány húsokat, 1400-1500 kalória között megvoltam, szerintem a fogyás üteme is rendben van. a sportot sem vittem túlzásba, csak heti 1-2 alkalommal bicikliztem. 170 centi vagyok és jelenleg 68 kg, szóval abszolút nem alacsony a súlyom a magasságomhoz képest, a mostani menstruációm viszont mégis kimaradt. terhes nem vagyok és más fájdalmat vagy problémát nem vettem észre és eddig rendben volt a menzeszem. sok helyen olvastam, hogy a fogyásra reagálhat a szervezet a ciklus megzavarodásával, de ez akkor is lehetséges, ha egészségesen adtam le a kilókat és nem vagyok túl sovány?
2012. dec. 30. 15:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a jelentős súlyvesztés befolyásolhatja a menstruációt.
2012. dec. 30. 15:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Most már ne akarj fogyni! :) Nagyon boldog új évet kívánok Neked!!! :)
2012. dec. 30. 15:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem már negyedik hónapja marad ki a menstruációm.

Én is úgy vagyok, mint te: 15 kilót fogytam, de szerintem sem vittem túlzásba se a diétát, se a sportot.

Semmi bajom nincs amúgy, nem vagyok terhes, nem fáj semmim... Úgy tűnik, 15 kiló elég jelentős súlyveszteségnek számít. :s

2012. dec. 30. 15:48
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm, hogy írtatok!

egyébként egyszer már volt hasonló problémám, még tíz évvel ezelőtt, de akkor alig ettem valamit és sokat futottam, azt hittem, ha most okosabban csinálom, akkor rendben lesz a ciklusom, de ezek szerint tévedtem..

és mikor kell ezzel nőgyógyászhoz menni? nekem annak idején azt tanácsolták, ha 3 hónapig nem jön meg, akkor keressek fel orvost. gyereket egyelőre nem szeretnék, tehát annyira nem zavar, hogy nincs rendszeres menzeszem, de gondolom vannak más élettani kihatásai is, ha nem jön meg.

2012. dec. 30. 16:22
 5/7 anonim ***** válasza:
nekem is kimaradt. És azóta max. 1 tampon elég, ha meg van.
2012. dec. 30. 16:40
 6/7 A kérdező kommentje:
de akkor ezek szerint valamikor visszaállhat magától, még akkor is ha kevesebb jön? nem szeretnék csak emiatt visszahízni :(
2012. dec. 30. 17:06
 7/7 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Visszahízni én sem szeretnék!!!! :s

Nekem is azt mondták, hogy ha 3-4. kimarad, akkor orvoshoz kell menni, szóval nekem már kellene, csak félek, hogy azt mondja, híznom kell. :(

Most először hasi uh-ra megyek majd, hogy megbizonyosodjak, hogy nincs valami komolyabb bajom (ciszta, mióma, vagy mit tudom én...), és reménykedem, hogy már meg fog jönni... :s

2012. dec. 30. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!