Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon ritka menses! Valakinek...

Nagyon ritka menses! Valakinek van hasonló gondja?

Figyelt kérdés
Mindig is ritka volt a mensesem, 70-90 nap között változott, most már fél éve nem jött meg. Voltam dokinál, de a vérvételre még nem jutottam el (karácsony,vizsgák stb.) A Prolaktin szintemet kell megvizsgáltatnom. Gondoltam utána olvasok a neten, de csak elrémisztettem magam.(plusz olvastam a PCOS-ról is, ami 95% igaz rám, de nem szeretnék téves/saját diagnózist felállítani)..kicsit hipochonder is vagyok szóval félek...kérdésem, hogy így rendszertelen menses mellett lehetek e terhes? (még nem szeretnék az lenni, bár gondolom kicsi az esélye). Előre is köszönöm a válaszokat

2012. dec. 26. 00:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nőgyógyásznál voltál, hüvelyi UH-t nem nézett?

Ott , ha PCOS vagy az kiderül, mert a petefészkeken láthatók a ciszták.

2012. dec. 26. 00:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Nézett hüvelyi UH-t,de nem mondott semmit erről...
2012. dec. 26. 01:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Van. Nekem PCOS-em van, de a magas prolaktin is okozhat ilyet. Csak prolaktin vizsgálatra küldött el? Azért meg kellene nézetni a többi hormont is. Az UH leletedre mit írt?

Lehetsz terhes. csak amíg nem kezelik, addig jóval kisebb eséllyel. Mindenesetre ha nem akarsz gyereket, akkor védekezni kell. Ha meg akarsz majd, akkor kezelni a dolgot.

2012. dec. 26. 12:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Endokrinológushoz menj el. Ne hipochonderkedj, mert azzal semmire nem mész. Hormonzavart okozhat más is, pl pajzsmirigy alulműködés, ami nagyon egyszerűen kezelhető. Az orvos, szakorvos feladata a vizsgálat és a gyógykezelés. Az internetes böngészéssel semmire nem mész, hiszen alapok hiányoznak ahhoz, hogy a tünetekből diagnosztizálj. Ez csak arra jó, hogy pszichésen gyötörd magad és csakis magaddal foglalkozz, ahelyett, hogy kifelé figyelnél.

Háziorvos, beutaló endokrinológushoz, aki megvizsgál és kezel.

2012. dec. 26. 14:29
 5/5 Saskia86 válasza:
4 évig voltam ugyanigy az orvosom azt mondta csökkent hormonok okozták.Felirta a Proverát amitöl rendbe is jött a ciklusom de a babára 2évet vártunk amig besikerült.
2013. máj. 11. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!