Melldaganat, hogy működik a vizsgálat?
Sziasztok! 21 éves lány vagyok, kb. másfél hónappal ezelőtt találtam a bal mellemben egy kisebb fajta csomót, először azt hittem, hogy csak mentsruáció miatt van, de nem. Félek, hogy valószínűleg daganat lesz, mivel a nagymamám ebben halt meg és keresztanyámat is ezzel kezelték pár évvel ezelőtt, így a hajlam meg van rá. Eddig nem mertem elmenni orvoshoz(tudom, hogy minél előbb kellene, de nagyon félek tőle),de most úgy htároztam, hogy az ünnepek után elmegyek és addig szeretném magam felkészíteni rá. Kérdésem az lenne, hogy hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat? Mármint gondolom először háziorvoshoz kell menni, aztán elküld mammográfia vizsgálatra( egyik kérdésem, hogy itt mi történik? és mennyire fog fáj?), mammográfia után hova küldenek? hogyan fog zajlani az egész dolog?
Légyszíves értelmes válaszokat!
Előre is köszönöm!
Ne izgulj rendkívűl kicsi az esélye ilyen korban a ráknak!
Először nőgyógyász, alapos tapogatás, utána UH, mert ilyen korban még nemigen szoktak mammográfiát végezni.
Köszönöm a válaszokat! Az UH hogy zajlik? Illetve, ha mégis mammográfiára küldenének, akkor az hogy zajlik?
Előre is köszönöm a segítséget és kellemes ünnepeket kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!