Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelygomba kezelésének...

Hüvelygomba kezelésének befejezése után mikor lehet először szexelni?

Figyelt kérdés
Ma kezdtem el a kezelést, Canesten Combit használok. kb 2 hete kezdődött a viszketés, égő érzés meg stb tünet,de nem tudtam akkor kikúrálni, mert megjött a menstruációm és most ért véget. Igaz már nem olyan intenzívek a tünetek, de gondoltam mégiscsak ki kell gyógyítanom magam belőle. A hétvégén már lefeküdhetek a barátommal? Természetesen óvszerrel.Csak félek, hogy nem nedvesedek be vagy fájni fog, mert most még érzékeny alul/hátul (a végbélnyílás felőli oldalon) hüvelynyílásom.Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. dec. 18. 12:52
 1/4 anonim ***** válasza:
A partnereddel együtt menjetek orvoshoz!
2012. dec. 18. 12:53
 2/4 anonim ***** válasza:
33%

A partneredet és téged is TELJESEN ki kell kezelni! Ami annyit jelent, hogy a hüvelykúp mellett (amiből nem biztos, hogy a canesten használ) szükség van szájon át szedhető gyógyszerre is a legtöbbször. Ha ezt nem teszed, akkor állandó fertőzés lesz ennek az eredménye, mert kialakul ping-pong effektus a partnerrel. Nála nem okoz tünetet, de ennek ellenére fertőz.

Ha bármilyen tüneted van az azt jelenti, hogy még benned van a kórokozó. Ha óvszerrel is szeretkeztek, akkor is felszálló fertőzés lehet a vége ( a közösülés ugye pumpálás is egyben), de minimum, hogy a méhszájra is továbbmegy a gomba.

Én a helyedben elmennék szépen a nőgyógyászhoz, és megkérném, (a magától ezt nem teszi), hogy a páromnak is írjon gyógyszert.

Az én orvosomnál ez alap. Azt szokta mondani, hogy addig nincs szex, amíg a pasi nem vette be a gyógyszert. ( a fiúk szoktak ódzkodni)

2012. dec. 18. 13:03
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy elkapta volna, mert mindig óvszerrel védekezünk.És már 3 hete nem is szeretkeztünk, a gomba meg azóta jött ki rajtam és nem is olyan intenzíven. Nőgyógyászhoz meg majd midnenképp elmegyek, csak elég soká van időpont és nem akarom, hogy valami súlyosabb dolog legyen belőle.Csak már nagyon kívánjuk egymást a párommal...
2012. dec. 18. 13:13
 4/4 anonim ***** válasza:
33%
Ez akutnak számít, ezért soron kívül lehet és kell is menni! A többit leírtam, hogy miért tilos ilyenkor szeretkezni. Az óvszer sem nyújt egyébként teljes védelmet és még ott a felszálló fertőzés, illetve a gomba miatt könnyebben sérül a hüvely is, még több kórokozó elszaporodhat.
2012. dec. 18. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!