Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS-vagyok, nőgyógyászhoz...

Nettke kérdése:

PCOS-vagyok, nőgyógyászhoz vagy endokrinológushoz menjek?

Figyelt kérdés
a nőgyógyászom állapította meg ultrahanggal h pcos vagyok,irt fel fogamzásgátlót, azt szedem most (cypromix) inzulinreszisztenciám nincs, vérvételen voltam.az a kérdésem lenne hogy az endokrinológus hogy tudna segiteni? mert sok helyen olvastam hogy inkább hozzá forduljanak a betegek ezzel a betegséggel.
2012. dec. 16. 20:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
22%

Először 1-2 hónapig szedd a foamzásgátlót, és remélhetőleg rendbejön a hormonháztatásod.

Ha mégsem, akkor menj el a háziorvosodhoz, és kérj beutalót az endokrinológiára. (A fog.gátlót továbbra is szedd, ne hagyd abba, mert akkor az endokrinológus csalóka eredményt kaphat a vizsgálatkor. De mondd meg neki, hogy mit szedsz.)

2012. dec. 16. 20:26
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

Miért, szerinted gyógyszer mellett milyen eredményeket fog kapni?

Kérdező, menj endokrinológushoz.

2012. dec. 16. 20:45
 3/13 anonim ***** válasza:
22%

Például látni fogja, hogy beáált-e a hormonháztartása. Meg nem fog tőle gyógyulni, de tünetmentes lesz.

De ha szedi, majd abbahagyja és utána meg end.-hoz, akkor egy pillanatnyi hormonszintet fog látni, ami másnapra már megint más lesz.

2012. dec. 16. 20:48
 4/13 anonim ***** válasza:

Ahan, értem.

Vagyis nem, de mindegy. xD

2012. dec. 16. 20:50
 5/13 A kérdező kommentje:
már 7 hónapja szedem a fogamzásgátlót, de a dokim a mostani gyógyszeriratásomkor aztmondta nemkell még ultrahang, majd esetleg januárba.Válaszod köszönöm.
2012. dec. 16. 20:51
 6/13 anonim ***** válasza:

Jaj, de egy okos nőgyógyászod van!

Menj el endokrinológushoz, a nőgyógyászodat meg felejtsd el, ők süsük a hormonokhoz.

2012. dec. 16. 20:54
 7/13 anonim ***** válasza:

Hülye a Kérdező, hülye, aki válaszol, hülye a nőgyógyász, még jó, hogy te itt vagy 85%...

Azt meg nem értem, hogy mit nem értesz. Kérdezz nyugodtan, szívesen elmagyarázom lassabban.

2012. dec. 16. 21:05
 8/13 anonim ***** válasza:
92%

Egyedül a nőgyógyászra írtam, hogy hülye, senki másra, de mindegy. :D

Ha olyan egyszerű lenne a PCO kezelése, hogy 1-2 hónap Cypromex megoldja a dolgot, szerinted miért születne hetente több tíz kérdés a témában? És miért aggódnának olyan sokan a Teherbeesés témakörben, hogy mikor fognak már PCOS-val teherbe esni?

A nőgyógyászok ehhez nem értenek, sajnos endokrinológusból is csak kevés. A Cypromix max. tüneti kezelésre jó, meg a szőrösödés ellen, de másra nem.

Cypromix mellett meg semmi értékelhetőt nem fog kapni az endokrinológus, mivel "el van nyomva" mellette a hormonrendszere. Abba fogja hagyatni vele és ha kiürült, és néz egy teljes hormonprofilt, amiből majd elindul valamerre.

2012. dec. 16. 21:14
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Az első akkora orbitális baromságot írt, hogy a fejem fogom.

Nemi hormonokat NEM LEHET VIZSGÁLNI FOGAMZÁSGÁTLÓ SZEDÉSE ALATT!

Nincs értelme. Mert a hormonháztartásod olyankor nem a szervezetedből függ, hanem a tablettában lévő hormonok irányítják.

A Cypromix pedig TÜNETI kezelés, soha a büdös életben nem fogsz tőle meggyógyulni!!!!

Hagyd abba, és menj el endokrinológushoz!

2012. dec. 16. 21:43
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az elöttem szólónak, hülyeség amit az eslő ír.

Kérdező menj endokrinológushoz, ő ért hozzá nem a nőgyógyász. Az igazán hozzáértő orvos már tudja hogy nem jó a fogamzásgátló PCOS betegeknek, legtöbbnek még árt is. Évente nézesd az inzulinod mert 99%-ban lesz az is idővel. Én is igy votlam első vizsgálatnál még épp jü volt, rá egy évre már többa megengedettnél. Ott mondták nekem hogy szinte mindig jön az IR is idővel, nagyon ritka a PCO Ir nélkül. Az endokrinológus azzal ud segíteni hogy jabban ért hozzzá. A nőgyógyász a szüléshez ért és a terhesgondozáshoz meg a nőgyógyászati problémákhoz. A PCOS nem az, csak a legláthatobb tünete épp a petefészkeknél van. De az okozó a hormon probléma.

2012. dec. 16. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!