Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek ilyenkor?

Mit tegyek ilyenkor?

Figyelt kérdés
Azt hiszem megjött az első! Nagyon félek, hogy hogy fogom elmondani anyának. Most egyedül vagyok itthon. Anya csak késő este jön. Felhívjam, vagy várjak, vagy mi legyen??? Lehet hogy butaság, de nagyon félek, hogy ha elmondom, más szemmel fog nézni rám, vagy mosolyogni fog rajtam. Hogy modjam el neki? Mit tegyek?
2009. aug. 21. 18:04
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó ötlet felhívni! :) És mellesleg nagyon nagyon fog örülni ebben biztos lehetsz! Az én anyum is nagyon örült.
2009. aug. 21. 18:05
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha tudod h anyukád izgulós típus, és emiatt ideges lehet a munkahelyén akk várd meg. Este pedig elmondod neki amint haza ér

17/F

2009. aug. 21. 18:07
 3/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm, meglepett hogy egy 17 éves fiú is válaszolt ennek nagyon örülök. Azt hittem sértegetést fogsz írni. Nagyon jó hogy vannak ilyen jó emberek is . Köszi.

A gondom ezen kívül még az is, hogy félek, hogy ez után nem tudok a szemébe nézni.

2009. aug. 21. 18:12
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan! Ő is menstruál, ez teljesen természetes. Ha szeretnéd, hívd fel anyukádat, de ha nem, akkor addig maradj a fürdő közelében! Ha hazajön, eléállsz, és megmondod. Ennyi. Ne is szégyenkezz, vedd egy hétköznapi dolognak, mert tényleg az! De ezt csak akkor tudod meg, mikor már évek óta együtt élsz a menstruációval. Amúgy én se mondtam el egy ideig anyunak, aztán muszáj volt. :D Nyugi! :)

17/L

2009. aug. 21. 18:17
 5/29 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Meddig nem mondtad el neki? Ha nem tartod tolakodónak.
2009. aug. 21. 18:20
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
A második menstruációmat már elmondtam neki, mert sorra dobtam ki a bugyijaimat. Így visszanézve elég vicces. :D Ha meg esetleg édesanyád mosolyog rajtad, akkor nyugodtan megmondhatod neki, hogy ez normális dolog és nem vicces. De egy jó édesanya nem mosolyogna ezen. :)
2009. aug. 21. 18:22
 7/29 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem mosolyogna, csak szerintem kicsit kellemetlen ez a helyzet. Nem is tudok szinte semmit a menstruációról, de nem is akarok erről vele beszélni. Bár már egyszer mondta, hogy nekem is lesz ilyen, és nem ijedjek meg. De most olyan hihetetlen, mintha egy álom lenne. Bár sosem szerettem volna hogy ez történjen velem, legalábbis nem most 13 évesen. Menny ideig fog tartani a legelső? Remélem csak egy napig!
2009. aug. 21. 18:29
 8/29 igabcsy ***** válasza:

Szia. És az miért volna baj, ha mosolyog? Mert szerintem örömében igenis mosolyogni fog!! :-) Ezen minden lány átesik, és ez tényleg egy természetes velejárója az életünknek. Nekem is, Neked is, az édesanyádnak is, minden nőnek.

Szerintem nyugodtan fel is hívhatod. De ha úgy döntesz, hogy bizalmasabb ha élőben mondod el, akkor várj amíg hazaér. Mondd neki, hogy üljön le egy picit, mert valami nagyon-nagyon fontosat szeretnél mondani. Esetleg oda kuporodhatsz az ölébe, és mosolyogva, örömmel újságold el neki, hogy: "Képzeld anya mi történt!!! :-)..... "

Addig is... ugye tudod, hogy ilyenkor még fokozottabban kell ügyelned a tisztálkodásra. És ha édesanyád betétet használ, akkor nyugodtan vegyél belőle, és használd Te is.

Hidd el, még büszke is lesz a kislányára!! :-))))

2009. aug. 21. 18:35
 9/29 A kérdező kommentje:
van egy nővérem, aki már menstruál, és betétünk van itthon, de most zsebkendő van a bugyimban mert nem erős a vérzés. :) Köszi, a választ.
2009. aug. 21. 18:40
 10/29 igabcsy ***** válasza:

az előző válaszoló vagyok, csak folytatom: Semmi esetre se legyen kellemetlen. Hiszen ez természetes velejárója az életünknek. Ne butuskodj!!! (ezt most vígasztalóan mondtam)

Az édesanyád előtt pedig nem szabad kellemetlen legyen. De ha tényleg nem akarsz erről beszélni vele, akkor olvasgass kicsit itt a neten, hogy mi is az a menstruáció. Rengeteg helyen találsz erre vonatkozó írásokat. És akkor elmondhatod neki, hogy Te már sok mindent tudsz erről, mert utána néztél. Vagy beszélgess kicsit a nővéreddel. Ő is sok mindent tud majd mondani Neked. Gondolom vele bizalmasabb viszonyban vagy.

És, hogy a kérdésedre még gyorsan válaszoljak: Az biztos, hogy 1 nap alatt nem múlik el. Sőt az évek előrehaladtával is változhat. Átlagban kb. 4-8 napig tart.

Amíg még bírja a zsebkendő maradhat, de számíts rá, hogy az könnyen átázik. Ha mégis erősebbé válik a vérzés, akkor mindenképp cseréld betétre.

Hasad nem fáj?

2009. aug. 21. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!