Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Doki vagy otthoni kúra?...

Doki vagy otthoni kúra? "Égető" problémám van. :S

Figyelt kérdés
Először is köszönöm annak aki ezt elolvassa és válaszol nekem. A problémám a következő. Kb 2 napja érzem azt, hogy mikor pisilek, akkor a vége egy picit fáj. Nem kell komoly fájdalomra gondolni, csak amikor "befejezem" a dolgot, akkor fura érzés kerít hatalmába, majd kb 2 másodperccel később ez a "bizsergő" érzés elmúlik. Kb. 3 évvel ezelőtt kétkeresztes vizelettel kezeltek. A betegség ehhez hasonlított egy picit, de mégis nagyban különbözik a mostani állapotomtól. Akkor szinte "sírva pisiltem" annyira fájt a dolog, és a pisilés után is órákig fájt a hasam és nagyon rossz volt a közérzetem. Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy ráadásul óránként pisiltem, akkor gondolom mindent elárultam a betegségről. Akkor elmentem urulógiára, ahol azt mondták, ha pár nappal később jövök, akkor vese kövem is lehetett volna. A gyógyszer (kisebb meglepődésemre) tulajdonképpen annyiból állt, hogy napi szinten sok sok folyadékot kellett meginnom és emiatt a pisilések is "hosszabbak" lettek és később a fájdalom is elmúlt. Most azért ennél sokkal "jobb" a helyzet, a pisilés vége egy picit fáj és ennyi. Jól vagyok. Érdemes lenne megint bíznom a folyadékokban, és napi szinten igyak meg több litert, vagy esetleg üljek meleg vízben? (ilyenről is hallottam..) Vagy esetleg gáz van és azonnal irány a doki? Félre értés ne essék, nem hülyeségből traktállak benneteket a kérdésemmel, de én nem érzem azt, hogy komoly bajom van. Érdemes lenne adnom magamnak 1-2 nap türelmi időt és ha nem javul a helyzet, akkor doki? Valami tipp, tanács? Köszönöm.
2009. aug. 20. 02:36
 1/7 anonim ***** válasza:
24%

bocs de én el se olvastam, de mivel nem zavar h lepontoznak, ezért beírik már valami hülyeséget gondolom...

szal am mostmárelolvatam és nekem is volt vesekövem valamikor, de elmúlt, és ha te lány vagy akkor szivesen fogadnám a privát leveledet, ha meg nem (ami sajnos valószinű) akkor meg nem..de ha tényleg lány vagy akkor viszont igen..háháhá ennyi...:P

2009. aug. 20. 02:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
14 éves veseköves vagyok és érdekesnak találtam azt a leírást, hogy "ha pár nappal később jövök, akkor vese kövem is lehetett volna" van akinél gyorsan képződik a kő, de ennyire nem. A kő az nem ilyen, hogy lehett volna, ami én vszínűnek tartok, hogy vese homokod lehet ( 1-1,5mm) , mert azt amikor kipisilod mivel pici haszonló érzés. Szinte mindenki érzi a veséjét, kinek így fáj, kinek másként! A homokot az uh kimutatja, ha van kő vagy homok, az a vestágulatokban látszik ill. kő esetében a vizeletben is szokott gyakran! Ha a kő távozik, az mozog a vesében, és az egy elég egyedi érzés, akinek volt az eltudja mondani -azt kórház és szuri nélkül... Főleg azért nem értem, mert ilyekor szoktak csinálni infúziós röntgent, ahol megnézik a vesjáratokat, nincs e elzáródás, nem okozott e kárt a kiürülés. A folyadékkal biztos nem ártasz, de lölet szerűen érdemes inni, nem pedig csak kortolgatni - olyat ami gyorsan átmegy a szervezeten víz, tea stb - Ha tényleg kő, amíg ki nem zárják, hogy kő addig érdemes néhány oxalát tartamú ételt kerülni! A legtöbb embernek savköve van, ez a jobbik, ezt oldható és zuzni is lehet! Röviden ennyit a köves beszámolomról, ha tényleg a homok és eltud menni, nagyon szerencsés vagy, hidd el! Azért keress fel egy dokit, és akkor nem kell találgatni, hogy mi okozza panaszokat! A tudok bármiben segíteni, majd írj! Mielőbbi gyógyulást!
2009. aug. 20. 06:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Szia. Köszönöm, hogy írtál. Kövem biztos nincsen. Szerintem ez csak egy "sima" hólyaghurut lehet. Azt hiszem elkezdek több folyadékot inni és reméljük jobb lesz.

A korábbi problémámhoz pedig csak annyit.. hogy nekem az orvos így mondta. Egészen pontosan úgy volt, hogy először a házi orvosomhoz mentem el a vizeletemmel, aki kivizsgáltatta azt, és ő mondta, hogy nagyon rosszak lettek az eredmények.. talált bennünk "ilyen meg olyan anyagokat" (a nevükre már nem emlékszem), és úgy küldtek el az urulógiára az eredménnyel. És ott mondták, hogy már maga a "kő" képződött bennem, és csak nagyobb lett volna ha később jövök. Nem biztos hogy szó szerint így mondta, ez már volt 3 éve. Utána vettek tőlem itt is vizeletet és még párszor be kellett járnom az urulógiára, hogy az eredményeket "kiértékeljék". De mint mondtam, ez már rég volt, igazából nem is értem minek írtam le, az teljesen más volt mint ez. Ott a hasam is nagyon fájt a pisilések után és a közérzetem is rossz volt. Most jól vagyok, csak picit idegesít, hogy a pisilések végén miért érzek kisebb fájdalmat, de gondolom ez valami hólyaghurut szerűség lehet. Csak nem tudom, hogy az "ivászat" jó lesz-e rá. De megpróbáljuk.

2009. aug. 20. 14:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Az első kommentelőnek annyi, hogy lány vagyok, de nem volt még vesekövem, ilyet soha nem írtam.
2009. aug. 20. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Van egy vény nélkül kapható készítmény, Urogin a neve. Ha én felfázok ( ez annak tűnik, nem szabadna elhanyagolni), ezt használom. Ártani nem árthat, mert gyógynövényekből készül.
2009. aug. 21. 21:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet, ha nem javul a dolog akkor mindenképpen megkeresem ezt az Urogint. :)
2009. aug. 22. 10:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Engem is az Urogin tett rendbe, 4-5 nap alatt elmúltak a fájdalmaim. Olyan szinten éreztem égető érzést a húgyvezetékemben, hogy sokszor még állni se bírtam, le kellett ülnöm.
2011. jan. 18. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!