Fogamzásgátlóért megyek holnap nőgyógyászhoz. Kötelező a rákszűrés?
Magándokihoz megyek antibébi céljából, de a rákszűrést szeretném kihagyni, erre van lehetőségem? Tudom, nem felesleges, de megkaptam a méhnyakrák elleni védőoltást is, ami ugyan nem véd az összes fajtája ellen, de a legtöbb eddig ismert típus ellen igen.
Előre is köszönöm a válaszokat.
18/L
Az oltás mellett mindig ajánljuk a rákszűrést.
HPV fertőzés ellen véd / 16-os, 18-as tipus/, de a méhnyak rák bizonyos százalékában nem mutatható ki ez a fertőzés és mégis ott a rák illetve azok a serotipusok mutathatók ki, amelyeket az oltás nem tartalmazza / 13 darab magas rizikójú csoport van még/.
Az orvosnak fel kell ajánlania a szűrést, vizsgálnia egyébként is meg kell.
Én is beadattam magamnak, de ez mellett 1-2 évente megcsináltatom a szűrést.
Kijelentheted, hogy Te nem kéred a rákszűrést.
A nőgyógyászati vizsgálat viszont kötelező.
Ha úgy dönt, hogy ő nem írja fel a fogamzásgátlót rákszűrés nélkül, megteheti.
Normális orvos vérvételre is elküld, nemhogy a rákszűrést kihagyja......
"...ugyan nem véd az összes fajtája ellen, de a legtöbb eddig ismert típus ellen igen." Ezt mégis honnan veszed??? Ha a drágább oltást kaptad, az is csak 4 fajta ellen véd! És van vagy 10x annyi törzs (én sem tudom pontosan, h mennyi). És az orvosok is elmondják, h attól, h be vagy oltva, legalább 2 évente, de jobb évente elmenni cytológiára! Én is be vagyok oltva, de 1-1,5 évente elmegyek szűrésre.
Ez egyszerűen hihetetlen!!!
Arra van eszed, hogy szexelj, de a rákszűrést inkább kihagynád????
Biztosan meg fog vizsgálni, és kb fél perc lesz, hogy a rákszűrést megcsinálja. Hiába van beadatva az oltás.... Istenem.... Nem érdekel az egészséged? Úgy látszik nem volt még nőgyógyászati problémád...
Kedves utolsó válaszoló!
Látom Te itt éled ki, hogy az életben egy elnyomott senki vagy. Név nélkül könnyű ugatni.
Nem, nem volt még nőgyógyászati problémám, és nem is szeretném, hogy legyen.
Idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!