Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szűz lányoknak miért csinálnak...

Szűz lányoknak miért csinálnak rákszűrést?

Figyelt kérdés

Itt mindenhol azt olvastam,hogy nekik nem csinálnak.Én kétszer voltam nődokinál,mind a kétszer csináltak,most másodszorra ráadásul rohadtul fájt,még most is fáj.

Szóval akkor mostanában mégis csinálnak?És ez miért indokolt?

2012. nov. 27. 19:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%
Mert a rak igen keves esetben van osszefuggesben a nemi elettel.
2012. nov. 27. 19:33
 2/15 anonim ***** válasza:
Azt hitted szexuális úton terjed?
2012. nov. 27. 19:36
 3/15 anonim ***** válasza:
Szűz lányok is lehetnek rákosak...
2012. nov. 27. 19:36
 4/15 A kérdező kommentje:
Hát,itt mindenhol azt írták,hogy a szüzeknek nem csinálnak.Annyira fájt mikor a kacsával ott feszítette...Amúgy le lehet hülyézni,de igen,én úgy tudtam hogy túlnyomó részt a HPV vírus okoz méhnyakrákot,ami meg szexuális úton terjed,így szüzeknél indokolatlan a vizsgálat.
2012. nov. 27. 19:42
 5/15 anonim ***** válasza:
49%
A szűzhártya nem véd meg a rák ellen aranyom. (De az IQ-hiány ellen se ahogy a mellékelt ábra mutatja)
2012. nov. 27. 19:45
 6/15 anonim ***** válasza:
A HPV valoban okozhat mehnyakrakot, de nem feltetele annak.
2012. nov. 27. 19:46
 7/15 A kérdező kommentje:

Miért kell bunkózni,és személyeskedni?Honnan tudtam volna,hogy mi okoz méhnyakrákot?Nem vagyok járatos rák témában,hálistennek.Ha szétnézel a neten,láthatod hogy mindenhol azt írják,hogy szüzeknek nem csinálnak,mert nagyon fáj,kellemetlen a vizsgálat,hiszen a szüzeknek még előtte nem járt ott semmi...

Nekem tényleg mindenki ezt mondta.Rokon, ismerős,barát,internet,patikamagazin.

2012. nov. 27. 19:50
 8/15 A kérdező kommentje:
Mikor először voltam,és ugye akkor is fájt,kitettem egy kérdést,hogy normális e ha a vizsgálat után órákkal még mindig érzek fájdalmat az alhasamban.Akkor mindenki lehülyézte az orvost,hogy csinált nekem szűrést.Ért a fene titeket :)
2012. nov. 27. 19:58
 9/15 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Egyébként méhnyakrákot nem csak HPV okozhat, de tény, hogy túlnyomó részt az felelős érte. Ahhoz viszont nem kell szexelni, hogy elkapd.

Egyébként 21 éves kortól akkor is javasolt, ha az illető szűz.

2012. nov. 27. 20:15
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy miért írják a neten, hogy nem csinálnak szűrést szüzeknek!!! Nyilván azoknak a szüzeknek nem csinálnak, akik nem mennek el nőgyógyászhoz.... 20 éves kor felett akkor is indokolt, ha nem élsz nemi életet, mivel nem csak nemi úton lehet elkapni olyan betegséget, ami a méhnyakrák kiváltója lesz.
2012. nov. 27. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!