Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ömlik belőlem a vér, ez normális?

Ömlik belőlem a vér, ez normális?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, kb. 3 éve menstruálok. Általában amikor menstruálok, enyhe vérzésem van, de most, szinte ömlik belőlem a vér. :/ Két napja jött meg, első nap még normális vérzésem volt, bár kicsit görcsölt a hasam, pedig ez nem jellemző rám, sosem görcsöltem még a havibaj során. Aztán tegnap délután, a suliban utolsó órán úgy elkezdett görcsölni a hasam, hogy azt hittem, haza sem tudok jönni, és akkor kezdett el a vérzés is erősebb lenni. Amikor hazaértem, cseréltem betétet, a görcs pedig pár óra múlva elmúlt.

A mai napom iszonyatos volt, reggel, ahogy kimentem a fürdőszobába, éreztem, hogy csorog ki a vér, aztán gyorsan ráültem a vécére, hogy ne vérezzek össze mindent, meg betétet cseréltem. Nagyon rossz volt, azt sem hittem, hogy egyáltalán kibírom a sulit, de aztán szerencsére túléltem. Minden szünetet a wc-ben töltöttem, cseréltem a betéteket, és egy rakat wc papírt is raktam a bugyimba. Az órákat még kibírtam, mert amikor ülök, nem jön a vér, de ha felállok, érzem, hogy folyik ki. :/ Szóval órák után mindig rohantam a wc-re.

Mikor fog ez elmúlni? Este nem is fogok szerintem aludni, mert félek, hogy vértócsában fogok ébredni. :/ Egyébként volt már egyszer velem ilyen, kb. két éve, akkor tábor után jött meg a menstruációm, és akkor is ugyanez volt, ömlött a vér belőlem, teljesen ugyanez volt, mint amit az imént leírtam. Mitől lehet ez?

16/L (bocsi a regényért)

2012. nov. 21. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
nekem általában ilyen szokott lenni a második napom. Tampon nélkül ki sem bírnám, mármint az érzetet sem.
2012. nov. 21. 15:26
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Ha nincs semmi más tüneted, akkor ez sajnos normális.
2012. nov. 21. 15:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát igen, a tamponra én is gondoltam. Volt egy újságban mini tampon minta, azt kerestem, valahol eldugtam a szekrényem aljába, de nem találtam sehol. Aztán meg kivettem egyet a nővérem tamponjai közül, mert ő azt használ, de nem tudtam felrakni, nem nagyon találtam meg, merre kel feldugni. :/ Aztán feladtam, de szerintem az is volt a baj, hogy túl nagy volt a tampon így elsőre. Majd még keresem azt a mini tampont, hátha meglesz... Én is pont azért akarok tampont használni, hogyha már ennyire jön a vér, legalább az a kényelmetlen érzés ne legyen, hogy érzem, folyik ki a vér. :/
2012. nov. 21. 15:33
 4/5 A kérdező kommentje:

Ja, és ma is iszonyatosan görcsölt/görcsöl a hasam, bár mostanra már alábbhagyott kicsit, meg a vérzés is kevesebb lett, de csak nagyon kicsit. Még mindig erős. :/

Anya mondta, hogy vesz gyógyszert a görcsölés ellen. Remélem, segít, legalább az ne legyen. :(

2012. nov. 21. 15:36
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Holnapra már csökkeni fog a vérzés mennyisége. Sajnos előfordul 1-1 hónap, hogy ilyen erős. Próbálj meg pihenni.
2012. nov. 21. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!