18 éves vagyok, csináltam egy pozitív tesztet, el
szeretném vetetni, hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam, hogy a hozzászólók durva megjegyzéseket tesznek, és sértegetik az ehhez hasonló kérdéseket feltevő embereket! És ebből nem kérek.Nehezen viselem, és nagyon kikészített lelkileg a dolog, nem kell fokozni.2 hete késik, csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett.Nem szeretném megtartani a babát,se az anyagi dolgok nincsenek meg hozzá, sem a háttér. Nem érzem úgy hogy gondját tudnám viselni, korai lenne még.Hol kezdjem hogy elvégezzék az abortuszt, mit kéne tudnom, hogy zajlik az egész beavatkozás?
Elfelejtettem hozzá írni, hogy védekeztünk, mielőtt bárki is hanyagsággal vádolna.. Igaz az, hogy bármilyen ezzel kapcsolatos papírt, kipostáznak?
2012. nov. 20. 14:06
2/20 anonim válasza:
egy nőgyógyásznak kell igazolnia a terhességet, majd a lakcímed (mármint ahol életvitelszerűen élsz) szerint illetékes védőnőhöz kell menned ezzel a papírral, ő minden továbbit el fog mondani
nekem nem volt ilyen, azt még tudom, hogy van 3 nap gondolkodási idő, akkor kell a védőnőhöz visszamenned majd és nyilatkozni, hogy nem kívánod megtartani a babát. A terhesség 12. hetéig le kell zajlania az egész folyamatnak, addig vetetheted el, most, ha 2 hete késik, azt jelenti, hogy 6 hetes vagy, mert az előző menstruációtól számolják.
2012. nov. 20. 14:11
3/20 anonim válasza:
Szia, először is nőgyógyászhoz kell elmenned, aki megállapítja, hogy valóban terhes vagy-e, hiszen a teszt is tévedhet. Ő ott pontosan el fog mondni mindent, de biztos, hogy egy tanácsadáson részt kell venned, mert ez a nőkben általában nagyon durva lelki folyamat és remélhetőleg segítenek. Arra nem gondoltál, hogy megkeresed a Gólyahír alapítványt? Tehát végigcsinálod a 9 hónapot és odaadod egy szerető családnak?
2012. nov. 20. 14:11
4/20 anonim válasza:
Valóban nőgyógyász, Ő vele meg is beszélheted az abortusz dátumát ami Ő min. másfél, két héttel későbbre fog tenni, mert valóban el kell menned egy tanácsadóba, ahol majd okosan megpróbálnak lebeszélni és 3 nap múlva újra vissza kell menned, mert van kötelező gondolkodási idő. Ha visszamentél kapsz egy papírt, amivel mehetsz az abortuszra, anélkül a doki nem fogja elvégezni.
3-as nagyon okos ötlet! Ha nem akar még most gyereket, akkor minek menjen keresztül a szülés fájdalmán????
2012. nov. 20. 14:15
5/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket! Nagy segítség! Őszinte leszek, nem igazán gondolkodtam azon, hogy örökbe adom.. sok rémhír kering, hogyha örökbe adok, utána nem lehetek gyám, vagy esetleg ha a későbbiekben szeretnék babát, és bármilyen okkal nem lehet, örökbe fogadni sem tudok majd.. ezek mellett, ha megszülöm, valószínűleg már nem engedném senkinek hogy elvigye
2012. nov. 20. 14:15
6/20 anonim válasza:
Először is nőgyógyászhoz kell menned. Ott megállapítják, hogy tényleg terhes vagy-e. Ott meg kell mondanod, hogy nem akarod megtartani, és megkéred, hogy magyarázza el, hogy mi a teendő. Mindent el fog mondani. Nálunk pl ilyen esetben a védőnőt fel sem kell keresni, mert ő a terhesség 8. hete előtt nem fogadja a kismamákat. Szóval nálunk minden a nőgyógyászattal kezdődik, és onnan ők fognak továbbküldeni.
2012. nov. 20. 14:16
7/20 anonim válasza:
elmész nőgyógyászhoz,ő igazolja a terhességet,majd megbeszélitek az abortusz időpontját,előtte vizsgálatokon kell átesned,ennyi idősen szerintem is ez a megoldás,örökbe én sem adnám
2012. nov. 20. 14:18
8/20 A kérdező kommentje:
Nagyon tartok a beavatkozástól is.. esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban bármilyen tapasztalata? Nagyon fog fájni? Kötelező előző nap befeküdni?
2012. nov. 20. 14:19
9/20 anonim válasza:
előtte való nap tágítót helyeznek fel,akkor menstruáció szerű görcseid lesznek
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!