Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet, hogy nincs meg,...

Mitől lehet, hogy nincs meg, vagy mikor jöhet meg a menstruációm? 16 vagyok.

Figyelt kérdés
Lehet valami betegségem, vagy ilyesmi? Van fehér folyásom már rég óta (talán több mint fél éve vagy 1) mellem van, és szőrzetem is. Valami tanácsot tudtok? Azt mondták, hogy menjek el nőgyógyászhoz, de nincs merszem. Tudom, hogy ez nem vicc, meg minden, meg h a doki nem harap csak megnéz itt-ott, kibírom meg minden de valahogy parázok... és ha elmennék pontosan mit csinálna? Ha megvizsgált felírna valamilyen menstruációt elősegít tablettát, vagy mi? Az értelmes válaszokat nagyon köszönöm:):/

2012. nov. 10. 23:10
 1/5 anonim ***** válasza:
megvizsgál és elküld hormon vérvételre. Menj minél elöbb mert ez nem normális.
2012. nov. 10. 23:46
 2/5 anonim ***** válasza:
minél hamarabb menny el dokihoz mert komoly bajod is lehet.. 16 évesen ez már nem vicc
2012. nov. 11. 00:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen lassan el kellene indulni a nőgyógyászhoz. Sok rendelő intézetben van tini rendelés, ahol menstruációs zavarokkal jelentkeznek leginkább a veled egykorú lányok. De kereshettek nő nőgyógyászt is. Biztos anyukáddal mennél el.

Vizsgálat mindenképp kellene, ultrahanggal a petefészkeket is meg szokták nézni, hogy vannak-e benne esetleg érőfélben lévő petesejtek. Valamint, ha szükségesnek tartja a doktor vérvétel. Ilyenkor pajzsmirigy hormont is néznek, mert annak alacsony volta is késlelteti a menzesz jelentkezését.

Csak akkor kezdik a kezelést, ha minden eredmény megvan.

Ez gyógyszeres kezelést jelent pár hónapon át, ami beindítja a ciklust.

Szerintem nagy gond nem lehet, mert írtad, hogy a másodlagos nemi jegyek rendben vannak.

Gondolatilag tedd rendbe, hogy ez MIATTAD fontos és Te tudsz érte tenni. A további halasztgatásnak pedig azért nincs sok értelme, mert annál többet izgulsz és csak spannolod magad. Ilyenkor az ember , amikor bizonytalan sok "vadságot" is ki tud találni és csak saját magát lovalja bele még jobban a dolgokba. Ez meg már nem éri meg.

2012. nov. 11. 00:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha 16 évesen még nem menstruálsz, akkor tényleg ideje orvoshoz menni. Meg kell vizsgálnia, hogy miért nem jött meg eddig a menstruációd.
2012. nov. 11. 06:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Már nincs ezzel gondom, de köszi h válaszoltatok. Nem mentem el, de pont mostanában jött meg:)
2012. nov. 28. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!