Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » HPV 18,59! Segítség! Mit...

0023b kérdése:

HPV 18,59! Segítség! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

2012. nov. 8. 19:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Az orvosod mit mondott?

Egyébként: erősítsd az immunrendszered, járj rendszeresen szűrésre ( gondolom ezzel 3 havonta kell). Aztán ha kell, akkor meg műttesd meg. Ennyi.

2012. nov. 9. 08:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, három havonta. kaptam gyógyszert, azt kell szednem. de azt mondta, nem valószínű, hogy hatni fog. Ha megműtenek, lehet gyerekem?
2012. nov. 9. 12:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet. Jársz a szűrésre, ott időben eltudják kapni, ha elindul valami rossz folyamat és az érintett részt kimetszik. Én pont ma kaptam meg egy ilyen műtét után a szövettanom. Nyugodj meg.
2012. nov. 9. 12:11
 4/6 A kérdező kommentje:

Ilyenkor nagy valószínűséggel kialakulhat méhnyakrák? A 18-as csoport felelős a kialakulásáért. Nagyon félek!

Nem élek kicsapongó életet, több éve van élettársam. Meggyógyulhatok? Isoprinosine-t kaptam, béres cseppet+ c-vitamint

2012. nov. 10. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Figyu. A méhnyakrák nem úgy alakul ki, hogy egyszer nincs, utána meg már menthetetlen vagy. Mivel magas kockázatú HPV-d van ( ez annyit jelent, hogy okozHATJA egy ESETLEGES rosszindulatú folyamat kialakulását) ezért kell rendszeresen járnod a szűrésre. Meggyógyulni nem fogsz, mert ez a vírus benned van és ott is marad, de ettől még nyugodtan elélhetsz 100 évig is. Immunrendszer erősítés a dolgod. Ne idegeskedj, mert az nem jó.

Nekem is van HPV-m ( és nekem még nem is tipizálták, de már kért hisztológiát a citológus és már a szövettanom is megjött) és én nem stresszelek ezen. A HPV első kimutatása után kb. 1 évvel lett megcsinálva a műtétem és még most is annyira kicsi volt az elváltozás, hogy semmit nem kell tennem, csak szűrésre járnom.

Mégegyszer: ne parázz.

2012. nov. 11. 16:42
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. nov. 11. 20:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!