Légyszi, valaki segítsen! Szokatlan, barna színű vérzésem, csak nem leszek terhes?
Már 7.es koromtól menstruálok, mindigis kimaradt párszor, bár mostanában egyre kevésbé. A párommal kb 2 hónapja élek szexuális életet. Eszembe sincs teherbe esni, oda is figyelek általában a védekezésre, de az első együttlétünknél úgy elkapott minket a hév hogy egy jó ideig gumi nélkül csináltuk. Aztán rászóltam hogy húzzon gumit, de nem élvezett el, max az előváladék kerülhetett belém. Ez volt kb két hónapja. Azóta már egyszer megjött, akkor megnyugodtam. Viszont most azt hittem, meg fog jönni, mert ilyen foltok voltak a bugyimon, és van hogy így kezdődik. Viszont már második napja csak ez van, barnás, sűrű folyadék kicsit nagyobb mennyiségben, de ez a vérzéshez képest még mindig nagyon kevés. Annyi mindent hallani, állítólag még az is előfordulhat, hogy rendesen megjön pár hónapig a terhesség alatt is, szóval most már teljesen tanácstalan vagyok... :/ Ti mit gondoltok, mi történik velem? Igazság szerint néha még megengedtem a barátomnak, hogy csak a legelején pár percig gumi nélkül hatoljon be, szóval esetleg előváladékkal érintkezhettem párszor. Na, mit gondoltok? Az orvos ilyen helyzetben mit tud kezdeni velem? Úgy értem ha most megvizsgál, biztosan el tudja dönteni hogy terhes vagyok-e?
18/L
Egy abortusz is 30 ezer forint, a gyerek meg még több.
Azért azt a pára alkalmat ki lehetne bírni kotonnal is. És akkor nem kellene állandóan paráznod. Nem értem ebbe mi a jó...
Szia, már eltelt több mint két hónap, megjött azóta rendesen?
Végig olvastam a kommenteket, voltak benne valóban jó válaszok, de sztem nem értették meg hogy 18 éves lány vagy, aki még most kezdte a szexuális életet.
Én is végig paráztam az ilyen alkalmakat mint te, és mindig imádkoztam, hogy ne legyen baj. Persze az első hónap után mikor késett, vagy nem jött meg eldöntöttem, hogy nem éri meg tovább engedni a srácnak.
A kérdésedre annyit válaszolnák, hogy a helyedben elmennék egy nőgyógyász-endokrinológushoz. a 48 napos ciklus nagyon hosszú, itt valami hormonális probléma lehet. ha mensturáció ideje alatt barnázol, az azt jelenti, hogy nem kellően vastag a méhnyálkahártyád, vagy pedig elégtelen a sárgatest.
35 napos ciklusaim voltak, soha nem szedtem fog. gátlót, mert féltem tőle. ÉÉÉÉSSS!!!! megérte. mert most kiderül, 10 évvel később hogy PCOS vagyok! most akarnák gyereket és nem lehet még egyelőre. +30 kg 1 év alatt emiatt.
Ha meg is jött a menzid, nem árt elkezdeni rendszeresen járni nőgyógyászhoz, hogy kontroll alatt legyél.
Köszi a hozzászólást, végre valaki, aki átérezte a helyzetem.. :)
Elmentem nőgyógyászhoz, aki azt mondta akkor, hogy tulajdonképpen az is vérzés, de felírt nekem fogamzásgátlót, Coronelle-t. Volt ultrahangos vizsgálat, vérvizsgálatot nem csináltatott, mert volt egy nem olyan régi leletem, azt mondta, az megfelel.
A gyógyszert ugye a következő vérzésnél kellett volna elkezdenem, de előző alkalommal azt mondta a doki, h 1 hónap múlva nézzek vissza h megcsinálja a rrákszűrést is. Visszamentem, és mondtam neki, hogy szerintem kicsit szőrösebb vagyok a többi lánynál + ez a rendszertelen menzi, nem írna-e fel valami olyat, ami arra is jó.. Megvizsgált, szemügyre vette a kérdéses szőrösebb területet, és azt mondta h nem olyan vészes ez, de felírta a Diane35-öt. Még aznap elmentem ismét ultrahangra is, de minden okés volt. Beutalt vérvételre, még nem mentem vissza, mert azt mondta, 3 hónap után menjek, de (így, hozzá nem értőként ugyan) az átlagtól eltérő eredményeket nem láttam rajta.
Szóval most gyógyszert szedek, már a 2. levélnél tartok, szerencsére a gyógyszerszünetben ugyan nem a 2. hanem az 5. napra, de megjött. Úgyh most már gumi nélkül szoktuk csinálni, hiszen véd a tabi.
Ez a fajta gyógyszer am ha jól láttam PCOS kezelésére is jó. Sok rosszat is olvastam róla, de szerencsére eddig semmi negatívat nem tapasztaltam. A súlyom nem nőtt, max fél kilóval lehetek nehezebb, de az sztem a rengeteg csoki miatt van. Viszont a cicim nőtt egy kicsit, ennek örülök :)
Már csak abban bízom, hogy rendesen véd a teherbe eséstől.
Jaj, így visszaolvasva nem egészen egyértelmű..
Szóval beutalt vérvételre, ahova el is mentem, és aztán a leletről beszéltem, h én nem láttam rajta semmi "kóros" eltérést.
Viszont a nőgyógyászhoz csak a 3. levél beszedése után kell visszamennem, akkor viszem majd a leletet, meg megint megvizsgál majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!