Szűzesség elvesztése után miért kell nőgyógyászhoz menni?
Miért kellene?
az a protokoll, hogy kb 1 évvel a nemi élet megkezdése után érdemes elmenned ellenőríztetni magad.
Nem kell nőgyógyászhoz menni. Ki mondta ezt neked?
Rákszűrésre igen , évente 1x vagy ha gyógyszert akarsz feliratni, terhesség esetén stb. De szüzesség elvesztése után? Szerintem valaki csak szivatni akart.
Biztos nem, mert suliba szexuális felvilágosításon mondta a nő.
Na, akkor csak hülye volt.
Akkor köszi. Valahogy nem értettem, hogy mi értelme.
Nem minden szex után kell....
Évente kell rákszűrésre menni onnantól kezdve, hogy elvesztetted a szüzességed. Ennyi...
De nem tudom miért olyan hihetetlenül megterhelő dolog ez, ha az ember már arra érettnek tartja magát, hogy szexeljen...
Rákszűrésre értik, hogy a szüzesség elvesztése után már érdemes lekezdeni (ezen megint lehet vitatkozni, hogy érdeme-e, de ez a hivatalos álláspont)
Nem azért kell elmenni mert elvesztetted a szüzességedet, hanem azért mert szűz lányokat még nem etikus kacsával (speculum) vizsgálni, mert akkor a doki venné el a szüzességed aminek semmi értelme. (elvileg a nemi élet élése is jelent némi plusz kockázatot a rákra, mivel egy vírus (HPV) a felelős a méhnyakrák kialakulásáért)
Mivel már elvesztetted, ezért a rendes vizsgálat is elvileg zöld lámpát kapott. A Te döntésed, hogy elmész-e rákszűrésre vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!