Ez normális hogy 10. -e helyett ma jött meg?
Sziasztok, 16 éves lány vagyok, 2 éve menstruálok, úgy volt eddig mindig hogy 4-5 hónap kb ugyanakkora a ciklus idő, aztán változik és akkor megint 4-5 hónapig ugyanolyan.
De most összevissza jön.
5 hét volt a ciklusom az utóbbi 4-5 hónapban, de az előző hónapban 7 napot késett (az 5 hétez képest) és nemrég múlt el, 16.án erre most megint vérzek.
Ovulációkor is szoktam vérezni kicsit, de most a hasam is fáj, plusz több a vér...
A kérdésem az lenne hogy ez normális? Élek szexuális életet de terhes 100% nem vagyok (mindig védekezünk és ellenőrizzük utána a gumit)
+ Ha ma jött meg, akkor a következő hónapot ettől számoljam?
Lehet köze felfázáshoz is, de lehet a stressztől is. Elég sok tényező befolyásolja. Azt szokták mondani, hogy ha vki nem régóta menstruál akkor normális, ha kicsit össze-visszajön meg, mert nem rendeződtek a hormonok. Szerintem 2 év alatt be kellett volna állnia már. A ciklust úgy kell kiszámolnod, hogy amikor megjön az az első nap és egyben az előző ciklusod utolsó napja is. Tehát ha tegnap jött meg, akkor onnét számolj. 21-35 napig normális a ciklus hossz. És csak azoknak napra/percre pontos, akik gyógyszert szednek. Azt is szokták mondani, hogy egy hét ide-oda belefér.
Azért, ha nem rendeződik a ciklusod, akkor én elmennék a helyedbe nőgyógyászhoz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!