Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit csináljak, hogy teljesen...

Mit csináljak, hogy teljesen elmúljon a gombás fertőzésem?

Figyelt kérdés
Ez egy enyhe fertőzésként indult, csak néha viszketett, így két canesten hüvelykúpot elhasználtam, és pár napon keresztül (amíg éreztem a viszketést) a krémmel kenegettem esténként. Hát nem múlt el, de kb két napig semmi tünet nem volt, így abbahagytam a krémet. Ma éreztem, hogy visszatért. :( Mit csináljak?? Orvos nélkül szeretném ezt megoldani! Ugyanis kb két hónapra adnak időpontot... köszi, 22 L
2012. okt. 27. 17:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Orvoshoz kell menni. Mondd meg, hogy sürgős az eset, akkor adnak korábbra időpontot.
2012. okt. 27. 17:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy nem is gomba, és csak kezelgeted az épp aktuális tüneteket.

Doki, sürgős esetre adnak hamar időpontot, ha nem menj másik dokihoz!

2012. okt. 27. 17:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt valóban keress fel orvost, és ne kezelgesd magad házilag!

Másrészt, folytatni kellett volna a kezelést! Attól, hogy elmúlt egy tünet (viszketés), még a gomba nem irtódott ki teljesen. Egy kúrát végig kellet volna vinned, mind a kúp, mind a kenőcs tekintetében (kb. 6 nap)!

2012. okt. 27. 17:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Láttad tegnap az RTL Híradót?
2012. okt. 27. 17:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Közöld az asszisztenssel, hogy neked heveny fertőzéses tüneteid vannak és kezelésre szorulsz. Én is így csinálom. Ha pattognak, közlöm, hogy az ember nem tudhatja hetekkel előre, hogy beteg lesz. Ha továbbra is elutasítanak, követeld, hogy adjanak másik címet, ahol ellátnak. Jobban ki kéne állnod az érdekeidért.

26 L

2012. okt. 27. 17:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha fertőzésről van szó, nem kell időpont, sürgős esetnek számít, tehát holnap reggel mehetsz is.

Amúgy meg a Canesten candida gomba ellen van, de van még számos hüvelygomba, ami fertőzést tud okozni és azok ellen nem jó a Canesten.

Ha egyáltalán gombáról van szó és nem bakteriális fertőzésről. Ugyanis az is viszket. És arra meg egyik gombaölő szer sem jó.

De ha mégis candidáról volna is szó, az összes hüvelykúpot el kell használni, akkor is, ha a tünetek elmúltak, ez a tájékoztatóra is rá van írva.

Holnap mindenképpen orvos, csináltass kenetvételt, amit elküldenek tenyésztésre, ott kiderül konkrétan milyen kórokozóról van szó és célzottan tudnak kezelni.

2012. okt. 27. 18:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A tőzegáfonya kimondottan húgyúti fertőzésekre való, nem hüvelygombára. Orvoshoz kell menni, pont.
2012. okt. 27. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!