Valakinek segített a jód tabletta nagyon erős hajhullásra? Tapasztalatokat kérek!
Majdnem mondtam egy rondát, de visszafogom magam...:)
az erős hajhullásnak mi az oka NÁlad???!! Ezt kivizsgáltattad?
- ha pl autoimmun pajzsmirigy gyulladás miatti alulműködés, amire jódot szedsz, akkor annyi a pajzsmirigyednek!
Szóval felejtsd el ezt a hülyeséget villám gyorsan és keress fel egy endokrinológust, aki kivizsgál!
ANTI- TPO-t és anti thyreoglobulint is néztek? Mert ezeket csak endokrinológus kérheti ki és ez jelzi, hogy fennáll-e autoimmun gyulladás. A TSH-ból ez nem derül ki, amit egy normál szakorvos lekérhet. Azért lenne fontos ez, mert Mo-on olyan, hogy jódhiány, nagyon ritka az én endokrinológusom szerint.
Ne haragudj, nem hülyének nézlek, csak tudod engem is jóddal kezeltek annak idején félre, amiért kemény árat fizettem. Ha a pajzsmirigyed teljesen rendben lenne, akkor nem merült volna fel az orvosban a jódpótlás lehetősége.
dr Balázs Csaba az egyik legjobb a témában Mo-on.
Szia, a házi orvos nem ért a pajzsmirigyhez és nem lettek nálad sem kikérve a gyulladást jelző markerek a laborból! Ezt csak endokrinológus kérheti ki és tartok tőle, hogy Németországban is!
Én úgy jártam, hogy a tüneteim alapján (hajhullás, hízás, menzesz probléma) beutaltak a kórházba endokrinológushoz, aki (az első akinél jártam) hanyag módon csak az alaplaborokat kérte, majd az ultrahang alapján azt mondta, hogy van egy kis strumám, de erre jódot kell szednem, semmi egyéb. Ezek után rosszabbul lettem, majd felkerestem egy neves orvost, aki teljesen kiakadt a terápián és az általa lekért speciális laborokból kiderült, hogy kezdődő hashimoto pajzsmirigygyulladásom van, amire tilos jódot szedni! Mivel ez a gyulladás még nem ért el olyan szintet, hogy hormont kelljen pótolni, ezért szelént írt.
Ismervén a német orvosokat (nekem is van kinn ismerősöm), jobba teszed, ha hazajössz egy endokrinológushoz. Amit cisztának néztek lehet éppenséggel göb is.. persze lehet, hogy nincs igazam, de én csakis akkor kezdeném el szedni a jódot, ha arra endikroinológus szakorvos (aki rendesen kivizsgál elsőzör) ad erre utasítást. Ha gyulladásra rászeded a jódot, akkor az még jobban belobbantja.
Lehet, hogy még nincsen alulműködésed, de akkor mi a fenére javasolt a jódot???? Autoimmun folyamatok okozzák később az alulműködést. Autoimmun gyulladást azonban csak speciális laborból lehet lekérni, ami nálad nem történt meg. Erre csak endokrinológust jogosult. Te tudod, én így neten a távolból és látatlanban nem tudok többet hozzá tenni.
A jód mindenesetre befolyásolja a pajzsmirigy működését. Ha van egy olyan autoimmun folyamat, ami eddig nem derült ki (ultrahangon nem látszik), akkor a jód kimondottan káros...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!