A cypromix tabletta megszünteti az erős szőrzetet?
Nekem pcos miatt több a szőröm a kelleténél. Voltam sok endokrin kivizsgáláson és persze a szőrökkel kapcsolatban is kérdeztem az orvosokat. Mind azt mondta, hogy a tudomány a mái napig tehetetlen a szőrökkel szemben, nincs gyógyszer, ami kihullasztja vagy elmúlasztja. A fogamzásgátló miatt persze csökkenhetnek a szőrök(anya is szedte ilyen miatt, de csak picit csökkent), de nem jelentősen. (pl.: kihullani, eltűnni nem fognak, csak esetleg lassabban nőnek és 1xre kevesebb lesz)
Mi anyával lézeres szőrtelenítésre járunk, mert az endokrinológusok szerint ez az egyetlen módja, hogy ellehessen tüntetni a szőröket, mert nincs rá semmi gyógyszer, se kence se semmi, még a leletre is azt írták, hogy kezelés: kozmetológiailag, vagyis lézer, borotvam gyanta stb... :(
Várd meg míg kivizsgál a doki. Lehet, hogy baj van a pajzsmirigyeddel, és ha rendbe hozza, lehet a szőrösödés is javul majd.
De egyelőre ne kezdj el semmit szedni (bár amúgy is orvos kellene hozzá), mert lehet csak rontasz a problémán.
Átérzem a helyzeted, nekem is ez van (PCOS miatt), de egyelőre nem tudsz mit csinálni, csak megvárni, míg megfelelően kivizsgálnak és az alapján kezelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!