Mikor voltatok először nődokinál?
17 évesen.
De mitől félsz?
Megvizsgál,minden ok, és hazamész.
én egy hét múlva megyek előszőr.
kicsit izgulok.
19L
- a szexuális élet megkezdésétől
- 20 éves kor körül attól függetlenül évente szűrésre kellene járni
Én 18 éves koromtól, évente legalább egyszer elmegyek.
Mértékadó nemzetközi testületek, mint az IARC és UICC,
valamint az Európai Unió ajánlásai szerint a 25 éves korban elkezdett és 65 éves korig periodikusan megismételt
szûrés jelent maximális védettséget az invazív méhnyakrák
kialakulásával szemben. Ha az egészségügyi ellátórendszer szûrésre felhasználható
forrásai korlátozottak – és csaknem mindenütt azok
– az alsó korhatár akár 35 évre kitolható anélkül, hogy a
méhnyakrák keletkezésének kockázatát ezzel megnövelnénk.
Magyarországon például az évenkénti szûrés igénye rögzült a szakmai köztudatban, emellett azonban
- a megszokáson túl - szinte semmi sem érvel.
Egy, az IARC által szervezett munkacsoport 8 európai és kanadai, egymástól függetlenül szervezett szûrôprogram adatait elemezte. A követési idô meghaladta az elsô vizsgálattól számított 10 évet.
Az elemzett programok összesen 1,8 millió asszony szûrôvizsgálatának a tanulságait sûrítették.
Arra a kérdésre kerestek választ, hogy egy megbízhatóan (biztosan) negatív citológiai kenetvizsgálat mennyi idôre nyújt védelmet az invazív méhnyakrák keletkezése ellen. Azt találták, hogy az évenkénti, valamint a két, illetve 3 évenként ismételt szûrôvizsgálat protektív hatása között alig van különbség, és még az 5 évenkénti szûrés is jelentôs védelmet nyújt
Én majdnem 17 éves voltam (két hónap híján) és azóta minden évben elmegyek rákszűrésre.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!