Ez így rendben volt? 12/L

Jajj te lány! Az első kérdésedre is válaszoltam, itt is válaszolok.
A tisztasági betétet nem menstruációs vérzésre találták ki. Egészségügyi betétet kell használnod!
Megértem, hogy nagynak tűnik, de ezt kell használni.
Az egészségügyi betétek több méretben léteznek. Gondolom olyan van otthon, amit anyud használ. Ez lehet, hogy épp egy nagy méret és azért nem akarod azt használni.
Tessék szólni anyukádnak és venni normál méretű betétet!
A menstruáció ezentúl el fog kísérni téged az életed folyamán jó pár évtizeden keresztül! Nem szabad szégyellni. Nem lehet tisztasági betétekkel és zsebkendőkkel ezt megélni. Tudom, hogy szokatlan és nagy az egészségügyi betét, de az nyújt megfelelő védelmet számodra, hogy ne ázz át.
Most kibírod, mert otthon vagy, de ha majd suliba kell menni, akkor biztonságosabb megoldás kell azaz egészségügyi betét.

Amíg így bújkálva-titkolva csinálod, kicsit sem vagy érett. Az elkövetkező pár évben még elég sokáig leszel iskolás, és fog még elég helyzet adódni amit megfelelően kell kezelni, nem ilyen gyerekes módon ahogy most teszed.
Vagy ezek után százasával fogsz bugyit venni, hogy legyen mit kidobni...?
Másrészt egyszer már megkérdezted ebben a témában az embereket, ugyanott folytathattad volna:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__35658..

"szerintem már elég "érett" vagyok ahhoz hogy egyedül intézzem nem?:D "
Sajnos nem vagy elég érett, mivel teljesen rosszul intézed ezt a dolgot. Ha érett lennél, akkor bátran elmondanád anyukádnak, vennétek számodra megfelelő méretű betétet és nem óránként bajlódnál tisztasági betétekkel, zsebkendőkkel, bugyikkal.

Lehet, cikinek érzed és azt hiszed, hogy érett vagy, de a kérdésedből kitűnik, hogy közel sem.
Szólj Anyukádnak, ha nagynak érzed az eü-i betétet, vegyetek a kisebb-vékonyabb fajtából.
A tampont 12 évesen semmiképp nem ajánlom!!!

HA AZT MONDOD,MEG TUDOD OLDANI,MINEK ÍROD KI?!? logika odab@sz.. én is úgy terveztem,hogy még az elsőt sem mondom el,de muszáj volt,mert elég feltűnő hogy anyának éppen nincs meg de elfogy neki egy fél csomag..másrészt előbb-utóbb megkérdezte volna,vagy a rosszabbik eset,hogy amikor beszél ismerősökkel és szóba kerül a téma,akkor az orrom előtt azt mondaná 'nem még mindig nem jött meg neki,későn érő vagy nem tudom vagy fejletlen még hozzá'. ÉRTEd?! jó,az elsőt elmondtad,és? nem vettetek betétet a második miatt? mindig kell lenni otthon vagy a suliban egy csomagnak,szal nem értelek. HA meg nem akarod elmondani,hogy megjött a második,akkor csak mond azt hogy "kéne eü betét,vegyünk,mert nem lehet tudni,legközelebb mikor jön meg". HA ANNYIRA ÉRETT LENNÉL,EZ ESZEDBE JUTOTT VOLNA. LEHET HOGY TESTILEG ÉRETT VAGY DE AGYILAG NEM ÉPPEN.
szép estét! :)

szólj anyudnak, megérdemli ő is hogy tudjon róla...
és neked is könnyebb lesz vele megbeszélni ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!