Válaszolnátok pár kérdésemre a tamponnal kapcsolatban? 15/L
Ki szeretném próbálni a tampont, csak elég keveset tudok róla..
Hogy kell felhelyezni?
Mi történik, amikor kihúzom, kicserélem?
Hány éves korotoktól használjátok?
Jobb-e mint a betét?
Nem kellemetlen?
... és még ha valami fontos eszetekbe jut, kérlek válaszoljatok
Köszönöm:)
1. Leszeded a főliát, kihúzod a zsinórt-egy kicsit erősebben húzd meg-aztán a mélyedésbe bele teszed a mutató ujjad. Kényelembe helyezed magad és a másik kezeddel széthúzod a szeméremajkaidat és lassan elkezded benyomni a tampont. Ha nem akar menni kicsit válts irányt. Akkor van jó helyen ha nem érzed. Először persze furcsa lesz.
2.Cserélésnél mindig tarts alá egy zsepit-én párszor megjártam szóval tapasztalat. Ha kivetted felhelyezhetsz egy újat.
3.Én 15 éves koromtól használom, semmi bajom nincs tőle-mert jönnek majd a tampon ellenes vélemények.
4.Jobb mert nem ülsz egész nap a vérben és még higénikusabb is.
5.Először az, de ezt embere válogatja.
Szerintem legjobb az OB. Minivel kezdj, de mindez le van írva a papírján is. Ja és mindig megmosott kézzel csináld, hogy megelőzd a fertőzéseket.
Érdemes eleinte úgy próbálkozni,hogy felteszed az egyik lábad mondjuk a WC-re vagy székre és úgy helyezed fel.Én állva szoktam kis terpeszben.
Semmi nem történik,kidobod WC papírba csomagolva a kukába,egyesek lehúzzák a WC-n,de szerintem inkább a kukába dobd.
Én 13 éves koromtól használom,10 éve.
Szerintem jobb mint a betét,nekem kényelmesebb,de ez egyénenként változó,próbáld ki.
Nekem egyáltalán nem kellemetlen,sőt,kellemesebb a betétnél.
Győződj meg róla,hogy elég mélyen fel van helyezve,ha leülsz vagy lehajolsz nem nyom vagy zavar,nem csúszik ki,különben kényelmetlen lesz.
Sok sikert!
köszönöm szépen!:)
a kihúzásnál úgy értem, hogy akkor kiömlik minden vér, vagy azt felszívja, vagy már megkeményedik? lehet hogy hülyeségeket írok..
Szia
Igazuk van az előttem íróknak,hogy vannak előnyei,de minél később roncsolod vele a hüvelyed nyálkahártyáját annál jobb!
Egy betétet ha rendszeresen cserélsz,nem tocsogsz a vérben.
Egy nagyon jó barátnőm nagynénije nőgyógyász Svájcban,ő mondta ha tehetné,mindenkit lebeszélne a tampon használatról...illetve van a TTS betegség,amit szintén a tampon okoz!
Szóval értem én...hisz nagyon ritkán van olyan helyzet,mikor használom a tampont..de csak nagyon ritkán.
Inkább arra bíztatnálak,hogy betétet használj!
Nem tudom írták e,de fontos,h a megfelelő időben vedd ki,amikor már telitődött..egyébként fájdalmas tud lenni.
A tamponos dobozokban elég jó leírást találsz,kockázati tényezőkről is.
Jah és szerintem is az OB az egyik legjobb...
Azt hiszem itt előttem inkább a TSS (toxikus shock szindróma) nevezetű betegségre gondoltak.Ezt egyébként a tompon mellett barrier fogamzásgátlók is okozhatják (pl.pesszárium).Emellett sebek,műtétek,de rovarcsípés után is bekövetkezhet ilyen később toxikus shockká súlyosbodó fertőzés.Ha aggodalmaid vannak a dologgal kapcsolatban,nyugodtan nézz utána a neten vagy kérdezz bátran,szívesen segítek ha tudok.
3. voltam
22.51-es vagyok..igen rosszul írtam a betegség rövidítését,köszi a helyreigazítást:)
Magam is gondolkodtam,hogy jól írtam e de már nagyon "matt" volt az agyam,hogy utána nézzek!:)
Elnézést!
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!