Az orvos rákszűrést akar csinálni, pedig mondtam neki hogy még szűz vagyok. (és az is akarok még maradni) engedjem neki? huszonéves lány
Azért tisztázzunk előtte egy-két dolgot:
1. A méhnyakrák NEM csak szexuális életet élő nőknél fordulhat elő, mivel nem csak a HPV vírustól alakulhat ki!Döntő többségben a HPV vírus tehető felelőssé, de nem minden esetben!
2. A HPV vírust NEM csak szexuális úton lehet elkapni, bőrkontaktussal is terjed.
Ha az orvosod indokoltnak tartja a rákszűrést, akkor jobb ha te is belátod, hogy szükség van erre. Arról mindenképpen tájékoztasd, hogy szűz vagy még és ezek után ő úgy fogja elvégezni a vizsgálatot!
ersze hogy előfordulhat szüzlányoknál is a rákos megbetegedés, sőt 3 éves korban is, de annyira kicsi az esélye, hogy össze se mérhető pl. vastagbél.- gége.- gyomor stb rákkal.
Voltál vastagbél tükrözésen, gyomortükrözésen...?
"ersze hogy előfordulhat szüzlányoknál is a rákos megbetegedés, sőt 3 éves korban is, de annyira kicsi az esélye, hogy össze se mérhető pl. vastagbél.- gége.- gyomor stb rákkal.
Voltál vastagbél tükrözésen, gyomortükrözésen...?"
nem, de ez nem is ugyanaz a szituáció. A kérdezőnek panasza van, így az orvos ki akarja zárni a legrosszabb lehetőséget. Ha a kérdező panaszmentes lenne, akkor az orvosnak sem jutna eszébe ilyen vizsgálatot csinálni.
De miért is akarná megcsinálni az orvos? mit mondott?
Nem értem miért kellene...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!