Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Csontritkulás megelőzésére...

Csontritkulás megelőzésére milyen ételeket kell enni?

Figyelt kérdés
2012. okt. 3. 12:00
 1/1 anonim ***** válasza:

Elsősorban kalciumban gazdag ételeket, és szükséges a sok napsütés is, mert a szervezet napsütés hatására szintetizál, állít elő D vitamint, ami szintén nagyon fontos a csontok erőssége szempontjából.

Kalciumban gazdagok a tejtermékek, egyáltalán a változatos táplálkozás fontos. Sok sajt stb.

Emellett a mákolajra szokták mondani, hogy nagyon erőteljesen vég a csontritkulástól, és persze a sok mák, hát a mákolaj meg kb. olyan, mintha koncentrált mákot ennél, hatás szempontjából. Ez elég drága, de valamit valamiért. Egy kb 2 decis üvegcse 1000 ft felett van, de ebből csak napi kb 2 teáskanálnyi olajat kell enni. Tedd salátára vagy amire akarod, csak ne tedd ki hő hatásának. Tartsd hűvös, fénytől elzárt helyen, én hűtőben tartom.

Emellett nagy hangsúlyt kell fektetni a testmozgásra, mert a csontokat terhelni kell, lehetőleg minél több irányból, hogy minél masszívabb legyen a szerkezete. Tehát nagyon jó minden olyan mozgásforma, ahol ugrálni kell (fit ball, tánc, aerobic, ugrálókötél, futás), ahol rázkódnak az izületek, és többféle erővonalból jönnek az erőhatások a csontokra, izületekre. Jó, ha nem csak egyfélét csinálsz.

Mozgás nélkül csak a kaja nem elég, kaja nélkül mozgás szintúgy. És a napsütést nagyon komolyan mondom.

Kb ezek. De amúgy a nőknél sajna ez amúgy is elkerülhetetlen kisebb-nagyobb mértékben. De azért nem mindegy, hogy csak enyhén van az embernek csontritkulása, vagy ripityomra törik ha meghúzza valaki a kezed. Szóval jó odafigyelni.

Még egy tanács. Ha terhes leszel pl (én még nem voltam), akkor a testünk úgy van kitalálva, hogy a baba mindenképp el legyen látva mindennel, ami szükséges az egészségéhez. Így ha nem táplálkozunk elég változatosan, akkor a hiánycikket a testi tartalékainkból fogja kivenni a természet, és adja a bébinek.

Tehát terhesség alatt nagyon is fontos tudatosan változatosan táplálkozni, sok tej, sok husi, sok vitamin, hogy minél inkább fennmaradjon a testünk állandósága.

Hát kb ennyi lenne szerintem. :)

2012. okt. 3. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!