Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Leírná valaki, hogy mi is van...

Leírná valaki, hogy mi is van a nőgyógyásznál? Részletesen!

Figyelt kérdés
2012. szept. 30. 19:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia.

Én egy hónapja voltam. Megkérdezi mi a problémád.

Élsz-e rendszeres nemi életet. Milyen a ciklusod stb.

A vizsgálat: kenetet vesz, hüvelyi ultrahang,méhnyakrák szűrés. (persze ha szűz vagy akkor sztem csak kenetvétel van ha fertőzés miatt mész).

Nem fájdalmas a vizsgálat csak kicsit kellemetlen.

Én amúgy gyógyszer miatt mentem.

23L

2012. szept. 30. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:
és nagyon lazára kell engedned magad mert különben fájdalmas. elsőre az egy kicsit nekem ciki volt hogy le kellett vetkőzni de utána rájöttem hogy ő nem azt nézi hogy mid van. :D
2012. szept. 30. 20:46
 3/5 anonim ***** válasza:

"A vizsgálat menete egy beszélgetéssel kezdődik, ahol a problémáidra orientálva célzott kérdések alapján, a panaszokból kiindulva próbálja az orvos megkeresni a kiváltó okot. Fontos tudni ilyenkor az első menstruáció időpontját, a menstruációk gyakoriságát, valamint a menzesz utolsó dátumát, melyben segítséget nyújt az intima.hu használata. Az anamnézis során, az orvos rá fog kérdezni a fontosabb gyermekbetegségeidre, esetleges műtéteidre és gyógyszerallergiára. Ezeket az adatokat már otthon érdemes átgondolni (ha vezeted az intima.hu-t akkor itt minden adatot ki tudsz nyomtatni), hogy a vizsgálatra már felkészülten menj.

Az anamnézist követően – rendszerint egy elkülönített öltözői részen - alul le kell vetkőzz. A szégyenlősebb lányoknak ajánlom a vizsgálat napjára a hosszabb pulóver használatát, ami mindaddig takar, amíg a székbe be nem kell ülnöd. Ezzel megkönnyítheted magadnak a vizsgálattal járó esetleges szemérmességből fakadó szorongásaidat. A vizsgáló egy kissé megdöntött háttámlájú, lábtartóval ellátott székből áll, és különböző készülékekből áll (ezeket a te esetedben szinte biztosan nem fogja használni az orvos). A vizsgálat nagy része itt zajlik, úgyhogy miután levetkőztél, az asszisztens segítségével felülsz a székbe. A lábtartó részre kényelmesen fel kell tenned a lábad és már kezdődhet is a vizsgálat.

Az orvos – tiszta kesztyűt húz, lámpával megvilágítja a nemi szerveket, és szükség esetén, végbélen vagy hüvelyen keresztül megvizsgál. A vizsgálat történhet kézzel vagy egy ún. kacsával. Egyik vizsgálat sem fájdalmas! Lazítsd el az alsó testedet, amit legkönnyebben szabályos légzéssel érsz el, és pillanatok alatt túl is vagy a „megpróbáltatásokon”. Magadnak és az orvosnak is azzal segítesz a legtöbbet, ha a hüvely/végbél behatolása pillanatában szép lassan kifújod a levegőt, mivel ez biztosítja leginkább az alhas és a lenti záróizmok ellazulását.

Szűz lányoknál általában a végbélen keresztül történik a vizsgálat, mely nem kellemetlenebb, mint pl. egy végbélkúp behelyezése. Abban az esetben viszont, ha különböző folyásos jellegű problémával fordulsz orvoshoz, elkerülhetetlen a hüvelyen keresztül történő vizsgálat. De, hangsúlyozom, ez semmi féle kellemetlenséggel nem fáj, és a pletykák, hiedelmekkel ellentétben, a szüzességet sem veszélyezteti!

A kézzel történő vizsgálat során kitapogatja belülről, hogy nincs-e esetleges szervi elváltozás, illetve a szabad kezével a hasadat is megnyomkodja. Ezzel ellenőrzi le, hogy nincs-e fájdalmas duzzanat, gyulladás, stb. a szervezetben. A már említett „kacsa” szerkezetet akkor használja, ha váladék felvételre van szüksége, amit laboratóriumban elemeznek. A kacsa „csőre” körülbelül két ujjnyi vastag, tehát felhelyezése semmiféle fájdalommal nem jár. (ugye emlékszel, hogy a légzésed szabályozásával minden kellemetlenségtől megszabadítod magad?) Ezt a szerkezetet óvatosan bevezeti a hüvelyedbe kb. 8-10 cm-re, és a két „csőrt” kitágítja, majd egy szívószál vastagságú eszközzel váladékot vesz le a hüvely belső faláról és a méhnyakról.

A vizsgálat átlagosan 1-2 percig tart, tehát mire el kezdenél izgulni, már fel is állítanak a székből, és felöltözhetsz. Az első vizsgálatok során meg szokták tapintani a hónaljat és a melleket, ami a mirigyek, esetleges csomók kiszűrését szolgálják. Ezt egyébként tanácsolom havi rendszerességgel elvégezni, mivel ha rendszeresen nézed a melled, hónaljad felépítését, elváltozás esetén gyorsan tudsz reagálni, és ezzel elejét veheted bármilyen nagyobb problémának.

A vizsgálatot követően felöltözhetsz, majd az orvos rövid beszélgetés során tájékoztat a vizsgálat eredményeiről, valamint ha kenetet vett, a kenet eredményének várható idejéről, illetve ekkor felteheted te is kérdéseidet."

2012. szept. 30. 20:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Első alkalomra női nőgyógyászt keress szerintem, mert azért jóval elviselhetőbb elötte vetkőzni és terpeszteni mint egy idegen férfi elött.

Írd össze előre a kérdéseidet, mert ott izgalmadban el fogod felejteni azokat.

2012. okt. 1. 07:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, érdemes női dokihoz menni először, aztán majd meglátod.

Ő is nő, ő is jár nőorvoshoz, ő is tudja és megérti, hogy szégyenkezel.

2012. okt. 1. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!