Van köze ahhoz, hogy elveszítettem a szüzességem?
A vérzés erősségének és a hasi fájdalmaknak nincs köze ahhoz, hogy valaki szűz-e.
A vérzés minősége és az azt kísérő tünetek, így a hasfájás is, változnak. Egyik hónapban könnyebben viseled, a másikban nehezebben.
Én görcsölős vagyok, de volt olyan, hogy pár hónapig nem kellett gyógyszert szednem, mert csak kicsit fájdogált a hasam. A vérzésem erőssége is hol gyengébb, hol erősebb.
Ez a hormonoktól függ, amiket több minden befolyásol: étkezés, stressz, sport.
A menstruációs görcsöknek lelki háttere van.
Igen, van köze a szüzességed elvesztéséhez, hiszen ezáltal felnőttél, a fejedben ezt helyre kell tenni.
Lehet félelem a terhességtől, a felelősségtől.
Ezenkívül fennállhat egy felszálló fertőzés veszélye, ha esetleg nem voltatok elég elővigyázatosak. Amennyiben a ciklus közben is megváltozott a folyásod, fordulj vele dokihoz.
Nincs köze hozzá, amennyiben nem lettél terhes, és ez most nem egy vetélés esetleg. Ha nagyon vérzel, akkor dokihoz kell menni.
És igen, okozhatja az is, hogy elkaptál valami fertőzést vagy felfáztál, és a gyulladás okoz fájdalmat. Ezzel is dokihoz kell menni, mert meddőséget is okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!