Chlamydia ha hosszú ideig nem kezelik meddőséget és egyéb problémákat okoz. De mennyi lehet ez a hosszú idő? Ki lehet-e deríteni, hogy van valami következménye a betegségnek?
Figyelt kérdés
2012. szept. 27. 01:40
1/4 anonim válasza:
Mindenhol csak hosszú időt emlegetnek és ha nincsen gyógyítva, nem túlságosan jók a prognózisok, sőt katasztrofálisak.
De ahogy egy cseh oldalon olvastam, a gyógyulásra nagyon jók az esélyek. Több készítményt is kínálnak az eredményes gyógyuláshoz, amit 1 - 7 hónapra prognosztizál.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ de igazából engem konkrétan az érdekelne, hogy ha mondjuk nekem már 2-3 éve vannak tüneteim, de csak most kezelték, annak már súlyos következményei lehetnek? Majdnem 100%, hogy komoly baj van? És van-e mód arra,hogy kiderítsem meddő vagyok-e? Létezik erre teszt anélkül,hogy lombikbébi-programba kezdenék?
2012. szept. 28. 01:16
3/4 anonim válasza:
Érdemes szűrésre eljárni és védekezni ellene!
4/4 anonim válasza:
A chlamidia egy olyan kórokozó, ami az emberi sejteken belül van, amikor megfertőződsz. Az, hogy károsodik e a kürt és meddőséghez vezet, inkább az egyén immunrendszeri sajatosságaitól függ. Egy "túl agresszív" immunválasz gyulladásos károkat okoz a kürtökben, kezelés ide vagy oda. Persze kell az antibiotikum, és ki kell kezelni, mert minél többet van a szervezetben, annál több időt fordít rá a saját szervezeted is, hogy próbálja kiküszöbölni, és egyre nagyobbak az esélyek, hogy kialakulnak a hosszú távú szövődmények. Hetek, hónapok elegek ahhoz, hogy ez kialakuljon , nem kellenek évek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!