Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Gyakori vizelési inger?...

Gyakori vizelési inger? Inkontinencia?

Figyelt kérdés

1 hónapja kezdődött problémám, miután volt egy kisebb felfázásom. Autóval utaztunk haza (az út max. 1 óra) és egyszerűen képtelen voltam visszatartani a vizeletemet. Azóta szinte napi gonddá alakult. Érdekes, hogy csakis hétköznapokon és jobbára utazás alatt küzdök a vizeletvisszartással. Hétvégén, amikor otthon vagyok, és a hétvégi teendőimet végzem, nem ülök, mint a munkahelyen, sohasem kell sürgősen WC-re mennem. Minden reggel a buszon, néha a munkahelyen, és délután hazafelé a buszon szintén, néha úgy érzem, hogy már pár csepp távozott is, azonban amikor elmegyek vécére, akkor látom, hogy egyáltalán nem volt vizeletcsepegés, sőt szinte alig kellett pisilnem, vagy úgy kell várnom, hogy egyáltalán legyen pár csepp vizeletem. De soha nem fáj a vizelés, és közben nem lép fel égő, viszkető érzés sem. Már nem merek sokat inni sem, pedig pár évvel ezelőtt még sokat sportoltam, és sok vizet ittam. Volt úgy, hogy napi 1x vagy 2x tudtam csak elmenni WC-re, és nem volt gondom soha ezzel.

Olvastam arról, hogy esetleg pszichés eredetű az effajta inkontinencia. Alapjában véve is stresszes vagyok, és most a munkahelyen, és a párkapcsolatomban is akadtak problémák, vagy csak én érzem úgy, más nem így látja.

Kérdésem, hogy ez esetleg el fog múlni valamikor, vagy inkább forduljak szakorvoshoz? Naponta 4-5x fordul elő, hogy nem tudom visszatartani. Miután sikerült gyorsan elmennem WC-re, gyomor-, kéz- és lábremegés tör rám, ijesztő. Amikor a buszon utazok, akkor folyamatosan azzal a gondolattal küzdök, hogy most kell pisilnem vagy sem, próbálom magam meggyőzni, hogy biztosan nem kell, hiszen 2 perce ülök csak a buszon. Vagy egyszerűen annyira szorítom magam, hogy érzem a szeméremdombom teljesen elzsibbadt. Amikor telefonálok utazás közben akkor a gondolataim nem ekörül forognak, így kibírom azt a félórás utat.

2012. szept. 25. 23:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Mindenképpen jó lenne ha orvoshoz mennél, mert magától nem fog megoldódni. Viszont az nagyon fontos, hogy emiatt egy pillanatig se szégyelld Magad, mert nem tehetsz róla!!! Ettől Te még ugyanolyan értékes ember maradsz!!! :)
2012. szept. 26. 06:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, ezt hívják stresszinkontinenciának, de nem tudom, gyógyítható-e.
2012. szept. 26. 14:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Én betennék egy betétet állandóan, hátha ad egy biztonság érzetet és így nem goldolnál rá mindig.

Talán 1- hónap után megszünne...

2012. szept. 26. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!