Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lehet ez? Nagyon zavaró már.

Mi lehet ez? Nagyon zavaró már.

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok. Már lassan egy éve, MINDEN NAP folyik a hüvelyemből ilyen sárgás-fehéres trutyi. Úgy tudom ez a hüvely tisztulásának egy folyamata. Fürdéskor fel kell nyúlni a hüvelybe intim mosóval és ott is ki kell takarítani? Ugyanis én ott nem szoktam. Kicsit megvagyok ijedve, nem-e valami fertőzés vagy gomba. Nem viszket!! Túrós, fehéres sárgás és nem mondanám, hogy büdös inkább csak fura szagú. Másnál is volt ilyen? Kérem segítsetek!:(
2012. szept. 19. 14:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Én mióta az eszemet tudom, kb 10 alkalommal használtam intim lemosót... Szerintem hagyd abba egy időre, lehet felborította az egyensúlyt odalent.

20/L

2012. szept. 19. 14:28
 2/5 anonim ***** válasza:
A hüvelyt semmivel nem kell tisztítani, mert öntisztuló! A biztonság kedvéért azért elmehetsz orvoshoz.
2012. szept. 19. 14:37
 3/5 anonim válasza:
Ez teljesen normális, de szerintem is hagyd abba az intim lemosó használatát. Nekem is ugyan ilyen amióta az eszem tudom, és voltam is vele orvosnál, semmi fertőzés se gomba nem okozza egyszerűen így tisztulsz, legalább is az orvos ezt mondta. Ha viszketsz vagy netalán égne, fájna vagy megváltozna a folyásod színe, mindenképp menj el orvoshoz!
2012. szept. 19. 14:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Huh!! Köszönöm szépen a válaszokat!:) Nagy kő esett le a szívemről. Rendben, mindenképp abba hagyom! Köszönöm még egyszer!
2012. szept. 19. 18:37
 5/5 anonim ***** válasza:

nyugodtan használhatod az intim lemosót. Attól nem lesz semmi bajod. De csak kívülről. Jobb a tusfürdőnél.

Belülre ne használ semmit, esetleg néha intim zuhanyt, ha gondolod. De azt inkább csak hüvelyi fertőzések után szokták javasolni, és nőgyógyász előtt esetleg. De nem érdemes pénzt kiadni érte, semmi extra.

A folyás egyébként egy természetes dolog. Sajnos tényleg nem kellemes sokszor. Ha természetes színű, akkor nincs gond. Ha sárgás, és sötétebb, mint általában, akkor van gond.

Kényelmi szempontból használj tisztasági betétet minden nap. Azt ki tudod cserélni a suliba is szünetben, ha úgy érzed, hogy már nagyon kényelmetlen az előző. Ebből sem kell extra, drága. Nekem legjobban a Libresse normál tisztasági betét vált be, már szerintem szinte mindet kipróbáltam. És árban is ez a legjobb, és kiszerelésben is gazdaságos. 50 db-os.

Én középsuli óta használom napi rendszerességgel. Sokkal elviselhetőbb így ez a dolog :)

29/n

2012. szept. 19. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!